¨¨Άνθρακες ο θησαυρός ¨¨ για τα Αγροτοδικεία Αφροδίτη ???

EFV.jpg

Προ ημερών η Σερραία βουλευτρια του ΣΥΡΙΖΑ κ Αφροδίτη Σταμπουλή με δελτίο τύπου αλλά και με τηλεφωνικές της παρεμβάσεις στα Σερραικά τηλεοπτικά μέσα ανακοίνωσε οτι επιτέλους με διάταξη που πέρασε στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης δίνεται λύση στο πρόβλημα των αγροτών με τα αγροτοδικεία και επιτέλους υλοποιείται μια προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ .

Έλα όμως που με σημερινή της ανακοίνωση η ΛΑΙΚΗ Ενότητα αναφερόμενη στην συγκεκριμένη διάταξη κάνει λόγο  <<Ο ΣΥΡΙΖΑ ποινικοποίησε τους αγώνες στα διόδια και στις εθνικές οδούς. 3 χρόνια φυλακή στους παραβάτες>> 

Τελικά τι ισχύει κ Σταμπουλή ???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ


Με μια περίεργη διάταξη που ενσωματώθηκε στο νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης ποινικοποιούνται οι κινητοποιήσεις όταν αυτές παρεμποδίζουν τη λειτουργία «κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως αυτοκινητοδρόμου, σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου ή τηλεγράφου που προορίζονται για κοινή χρήση». Οι ποινές φυλάκισης κυμαίνονται  από ένα έως τρία έτη . Κατόπιν των παραπάνω ποινικοποιούνται οι καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και διοδίων, τα μπλόκα των αγροτών, οι απεργίες στα ταχυδρομεία, καθώς και κάθε κατάληψη κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία ακόμη και οι πορείες στον δρόμο. Αξιοσημείωτο είναι ότι όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα την διάταξη  εντόπισε  μόνο η Λαϊκή Ενότητα η οποία έβγαλε ανακοινωση Αναλυτικά η ανακοίνωση: Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, η αυτοπροσδιοριζόμενη ως «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσει ένα «δώρο» για τα κινήματα αντίστασης στα μνημόνια: μέσα στο νόμο που, επιτέλους, εντάσσει στο σύμφωνο συμβίωσης τα ομόφυλα ζευγάρια, περιλαμβάνει διάταξη με την οποία τιμωρεί με ποινές φυλάκισης από ένα έως τρία έτη όποιον «με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως αυτοκινητοδρόμου, σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου ή τηλεγράφου που προορίζονται για κοινή χρήση». Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει, μέσα σε ένα άσχετο κατά τα άλλα νομοθέτημα, την βαρύτατη ποινικοποίηση των κινηματικών δράσεων, που όφειλε να καταργήσει. Αντί αυτής της κατάργησης, εντάσσει ρητά στο νόμο, ως επιπλέον στοιχείο του προϋπάρχοντος, την ποινικοποίηση της παρεμπόδισης της λειτουργίας αυτοκινητοδρόμου, στοιχείο που παραπέμπει ευθέως στην δυνατότητα ποινικοποίησης των διαδηλώσεων και κινηματικών παρεμβάσεων που γίνονται σε δρόμους, «φωτογραφίζοντας» ιδίως κινητοποιήσεις σε διόδια, λεωφορεία κλπ. Είναι προφανές ότι γνωρίζει τις αντιδράσεις που θα πυροδοτήσουν οι μνημονιακές πολιτικές της κοινωνικής εξαθλίωσης που εφαρμόζει, και γι’ αυτό προετοιμάζεται ανάλογα. Η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή της κατρακύλα, που αναπόφευκτα συνοδεύεται και από την ανάλογη πρόθεση καταστολής των κοινωνικών και εργατικών αντιστάσεων, δεν θα μας πτοήσει!

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top