Άλλαξε ο τρόπος που πηγαίνουν οι Σερραίοι στη θάλασσα . . .

be8c9a24e29bae6.png

Αύγουστος! Ο μήνας των διακοπών, των αδειών, των αποδράσεων. Στην πληγωμένη από την κρίση Ελλάδα οι διακοπές καλά κρατούν ακόμη. Τουρίστες, κυρίως ξένοι, χαίρονται τον ήλιο μας, τις θάλασσές μας, τα φαγητά μας. Και αφήνουν ευρώ, πολλά ευρώ που τα έχει ανάγκη ο τόπος.

Για τους Έλληνες, που οι ανάγκες ξεπερνούν τις επιθυμίες τους, μία είναι η λύση. Διακοπές όσο το δυνατόν οικονομικότερες, διακοπές στο χωριό, σε σπίτια συγγενών και φίλων, διακοπές μοιρασμένες σε φίλους για να στοιχίσουν λιγότερο.

Τα έβαλαν λοιπόν τα έξοδα κάτω, έκαναν υπολογισμούς με μολύβι και χαρτί και βρήκαν ότι το κόστος της μονοήμερης μετακίνησης σε κοντινές παραλίες, όταν μάλιστα είναι μοιρασμένο, είναι περισσότερο συμφέρον. Τέσσερις(4) φίλοι ή δύο(2) ζευγάρια κάνουν το δρόμο Σέρρες-Κάριανη σε λιγότερο από μία ώρα .

(περίπου 50 λεπτά) με βενζίνη μισή-μισή και το βράδυ πίσω πάλι στο σπίτι για ύπνο.

Φυσικά, υπάρχει ο κίνδυνος της μετακίνησης, υπάρχει και η φθορά του οχήματος αλλά όλα έχουν ένα ρίσκο. Ευρηματικός και πολυμήχανος ο «φτωχοποιημένος» και αδικημένος Έλληνας του 2017 βρίσκει τρόπους να διασκεδάσει την ανέχεια και την αδυναμία του και λέει κι ένα «Δόξα των Θεώ» για τα λίγα που ακόμη χαίρεται.

Μου έλεγε τις προάλλες βενζινοπώλης των Σερρών : “Την περασμένη Κυριακή 06/08/2017 εξυπηρέτησα στο πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρώ στην έξοδο της πόλης προς Δράμα από τις 09:00 έως τις 13:00 συνολικά 82 οχήματα. Στα 63 από αυτά επέβαιναν περισσότερα από δύο(2) άτομα και την ώρα του ανεφοδιασμού με καύσιμα συνεισέφεραν οικονομικά όλοι. Κράτησα αυτό το άτυπο στατιστικό για να καταδείξω ότι πλέον οι Σερραίοι έπαψαν να πηγαίνουν στις παραλίες μόνοι τους,

ο καθένας με το δικό του όχημα. Στον αντίποδα, συνεννοούνται μεταξύ τους και κανονίζουν «μεταβάσεις» δυο-δυο και τρεις-τρεις”.

Ρε πώς άλλαξαν τα πράγματα . . .

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος  (φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com