Άνευ Διοίκησης ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών ! ! !

12509077_582010778613872_5535162440052878936_n.jpg

Άνευ Διοίκησης ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών ! ! !
Μια φορά και έναν καιρό οι υπάλληλοι
των πρώην Κοινοτήτων του Ν.Σερρών είχαν σύλλογο και …. γραφεία .Έαν κάποιος κοιτάξει ψηλά επί της Παναγή Τσαλδάρη , στον πεζόδρομο στη Σέρρες θα δει την ιστορική πινακίδα που απεικονίζεται στην φωτογραφία.
Στη συνέχεια ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών ακολούθησε το «πνεύμα» της εποχής του και την «αναπτυξιακή» πορεία της χώρας μας και έμεινε …. ¨ακέφαλος¨.Στη χώρα αυτή άλλωστε ο συνδικαλισμός υπήρξε ο εταίρος του πολιτικού συστήματος στην παθογένεια.
Η συνένωση εργαζομένων που ασκούν το ίδιο «επάγγελμα», προκειμένου να προασπίσουν τα κοινά εργασιακά τους συμφέροντα έσβησε σιγά και αθόρυβα για τους δημοτικούς υπαλλήλους εδώ στη Σέρρες.
Ασφαλώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας και η ιστορία απλά το επιβεβαίωσε. Ίσως κάποτε η ανεξαρτητοποίηση της συνδικαλιστικής από την κομματική δράση, ώστε να αποτρέπεται η οικειοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων από κόμματα, ή η χρησιμοποίηση του συνδικαλισμού για κομματική/πολιτική/επαγγελματική αναρρίχηση και ο θεσμός της συνδικαλιστικής επιμόρφωσης να φέρει μια υγιή αλλαγή, με την επιστροφή του συνδικαλίσμού σε αξίες και την προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες.


Ιωάννης Θ. Χατζόπουλος

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top