Αδέσποτα : Πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών και στειρώσεων σε Σταυρό – Ασπροβάλτα – Βρασνά

3.png

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Πρόγραμμα Δωρεάν Μαζικών Εμβολιασμών, Στειρώσεων και Ηλεκτρονικής Καταγραφής Αδέσποτων Ζώων, που υλοποιεί ο Δήμος Βόλβης (έδρα Σταυρός)  με την Ευρωπαϊκή Οργάνωση «Vets In Action», από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, που εορτάστηκε την Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου.

Στόχος της συνεργασίας του Δήμου Βόλβης με την Ευρωπαϊκή Οργάνωση «Vets In Action», είναι η περισυλλογή, η στείρωση, ο αντιλυσσικός εμβολιασμός, η αποπαρασίτωση και η ηλεκτρονική καταγραφή περίπου 300-400 αδέσποτων σκύλων και γάτων.

Για τον σκοπό αυτό, εξοπλίστηκε ανάλογα δημοτικό κτίριο στον οικισμό της Κοκκαλούς της Τοπικής Κοινότητας Απολλωνίας, ενώ έγιναν οι ανάλογες προμήθειες σε αντιπαρασιτικά κολάρα, μικροεπεξεργαστές ηλεκτρονικής σήμανσης (τσιπάκια) και τροφών.

Ο Δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, επισκέφθηκε το χώρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων στην Κοκκαλού. Εκεί είχε την ευκαιρία να ΣΥΝΟΜΙΛΉΣΕΙ με τους επτά  κτηνιάτρους, συνεργάτες και εθελοντές της «Vets In Action», οι οποίοι φιλοξενούνται από τον Δήμο Βόλβης και έχουν αναλάβει τη διαδικασία της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων και τους ευχαρίστησε για το ουσιαστικό έργο που κάνουν και τις πολύ χρήσιμες υπηρεσίες τους.

Ρεπορτάζ : Ιορδάνης Ξανθόπουλος

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com