Αμδρέας Ανδρεάδης : Το ΚΙΔΗΣΟ δεν στήριξε τον Γιάννη Ραγκούση

0ae64a9393ab39f83951e13db5c101b7_XL-900x540-960x540.jpg

Την απογοήτευση του για την μη στήριξη του Γιάννη Ργκούση από στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών εκφράζει ο πρώην υποψήφιος βουλευτής κ Ανδρέας Ανδρεάδης .Ο οποίος αφήνει αιχμές και για στελέχη του Ν Σερρών που όπως γράφει << Ακόμα και τον Ν. Ανδρουλάκη στήριξαν κάποια μέλη του, εδώ στα Σέρρας τουλάχιστον, ο οποίος είναι γνωστό ότι δεν εκφράζεται με καθόλου καλά λόγια για τον Γ. Παπανδρέου και το έργο της Κυβέρνησής του.>>

Διαβάστε τι γράφει ο κ Ανδρεάδης

Δεν είδα τηλεόραση σήμερα το απόγευμα, αλλά μαθαίνω από αναρτήσεις φίλων μου που είναι μέλη , όπως και εγώ, του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών», ότι ο Δ. Ρέππας, πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος σήμερα του Κινήματος ήταν στην ΕΡΤ και υπερασπίστηκε θερμά το έργο της Κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου της περιόδου 2009-11. Ήταν λένε «χείμαρρος» στις τοποθετήσεις του.

Υπό άλλες συνθήκες θα έλεγα καλά έκανε και μπράβο του, αλλά τώρα λόγω του ότι είμαστε λίγες ημέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη νέου Προέδρου της ΔΗΣΥΜ, έχω κάποιες ενστάσεις.

Διότι ο κ. Ρέππας και το Κίνημα γενικότερα έπρεπε να κάνουν μια τέτοια κίνηση το προηγούμενο διάστημα , πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου της ΔΗΣΥΜ, και να στηρίξουν τον Γ. Ραγκούση;

Ο οποίος είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος της περιόδου εκείνης, κεντρικός Υπουργός , που έβαλε την υπογραφή του στις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.

Όμως το Κίνημα αγνόησε τη υποψηφιότητα Ραγκούση, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαμοιραστούν οι ψήφοι των μελών και των φίλων του σε άλλους υποψηφίους, στον Γ. Καμίνη, στη Φ. Γεννηματά, στον Σ. Θεοδωράκη και δεν ξέρω σε ποιους ακόμα.

Ακόμα και τον Ν. Ανδρουλάκη στήριξαν κάποια μέλη του, εδώ στα Σέρρας τουλάχιστον, ο οποίος είναι γνωστό ότι δεν εκφράζεται με καθόλου καλά λόγια για τον Γ. Παπανδρέου και το έργο της Κυβέρνησής του.

Οπότε τώρα, τι νόημα έχει ,λίγες μέρες πριν τις επαναληπτικές της Κυριακής, η υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου της περιόδου 2009-11;

Κανονικά τα στελέχη του Κινήματος θα έπρεπε να τηρούν τη στάση της προηγούμενης εβδομάδας, στη διάρκεια της οποίας κρατούσαν χαμηλούς τόνους και δήλωναν ότι δεν τους ενδιαφέρει ποιος θα εκλεγεί, αλλά μόνο η ενότητα και η συμμετοχή.

Υ.Γ. Σήμερα το βράδυ λίγη ώρα μετά από αυτή την ανάρτηση, στις 12 ακριβώς, ο Γ. Παπανδρέου θα παραχωρήσει συνέντευξη στον skai στην εκπομπή «Ιστορίες» που παρουσιάζει ο γνωστός δημοσιογράφος Π. Τσίμας.

Εκεί υποθέτω ότι θα υπερασπιστεί το έργο της Κυβέρνησής του και θα εκφράσει μεταξύ άλλων την άποψη ότι τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης ( κατά συνέπεια και της Ελλάδας) θα πρέπει να πάψουν να συγκυβερνούν με τα κόμματα της δεξιάς , γιατί διαφορετικά θα αφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη των χωρών τους.

Αυτά βέβαια τα έλεγε και ο Γ. Ραγκούσης σε όλη τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου, αλλά κανείς από το Κίνημα δεν βγήκε να τον στηρίξει.

Όταν δε, στην τελευταία, πριν τις εκλογές τηλεμαχία (debate) έθεσε σχετική ερώτηση στην κα Γεννηματά εκείνη ενοχλημένη του απάντησε ότι έχει εμμονή με το θέμα.

Μήπως λοιπόν έχει την ίδια «εμμονή» και ο Γ. Παπανδρέου;

Αν την έχει, καλώς πράττει, .αλλά γιατί δεν στήριξε τον Γ. Ραγκούση, που ουσιαστικά προωθεί τη δική του ατζέντα;

Αυτά προς το παρόν, φίλες και φίλοι, ας δούμε τις «ιστορίες» τα μεσάνυχτα

( όσοι ενδιαφέρονται βέβαια) και τα ξαναλέμε αύριο.

Καληνύχτα ο αγώνας για τη μεταπελατειακή Ελλάδα της Διαύγειας, της βιώσιμης πράσινης ανάπτυξης συνεχίζεται…

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top