Αμφίπολη-Δράμα : Δρόμος χωρίς διαγράμμιση, Δρόμος επικίνδυνος

-λήψης-2-6.jpg

Αποδέκτες του άρθρου μου οι «κύριοι» ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ – ΜΕΛΙΤΟΣ , οι οποίοι προφανώς δεν ιδρώνει το αυτί τους

Είχα την ατυχία να οδηγήσω νύχτα το αυτοκίνητό μου στο δρόμο «Αμφίπολη-Δράμα». Δεν θα αναφερθώ στον ασφαλτοτάπητα με τα δεκάδες μπαλώματα, ούτε στις τρύπες-παγίδες, ούτε στη στενότητα του δρόμου, ούτε στις φθαρμένες και κρυμμένες πινακίδες σήμανσης. Αυτά, πολλές φορές από αυτήν τη «στήλη» τα έχουμε επισημάνει και καυτηριάσει.

Θα σταθώ, όμως, στις διαγραμμίσεις που σχεδόν ελλείπουν στο κομμάτι του οδικού αυτού άξονα και στο τμήμα που ανήκει στο Ν.Σερρών.

Οι διαγραμμίσεις είναι πρωταρχικής αξίας «οδηγός», είναι οι οριακές γραμμές που σηματοδοτούν την πορεία ανά κατεύθυνση αλλά και το εύρος κίνησης του οχήματος. Σε ένα δρόμο χωρίς διαγραμμίσεις ο κίνδυνος ατυχήματος μεγιστοποιείται, ο οδηγός δυσκολεύεται να σταθεροποιήσει το όχημά του με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να μειώσει ταχύτητα. Κι όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στο τμήμα που ανήκει στο δρόμο του Ν.Δράμας με τις ολοκάθαρες και «φρέσκες» διαγραμμίσεις και τον προδήλως καλύτερο και καλοσυντηρημένο ασφαλτοτάπητα.

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ : Κάποιος από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ή από το Δήμο Αμφίπολης δεν οδήγησε, αλήθεια, νύχτα στο δρόμο αυτό; Η υπευθυνότητα, η ευαισθησία, η υποχρέωση απουσιάζουν από τους κάθε λογής «αξιωματούχους» που οφείλουν να παραδίδουν στους πολίτες «στο κατ’ελάχιστον» δρόμους ασφαλείς;

Και πέρυσι και πρόπερσι και φέτος το πρόβλημα υφίσταται χωρίς κανένας να κοκκινίζει από ντροπή…

Άρθρο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (φιλόλογος – δημοσιογράφος) 

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com