Αμφίπολη . Ο Μπαλτάς αφουγκράζεται τη δύναμη των κατοίκων

7bf3f3777e5eddad7bdd5b6f586d191c_L.jpg

«Το ζήτημα των συνεργασιών όλων των φορέων αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα για την ανάπτυξη της Αμφίπολης» υποστηρίζει ο Άγγελος Χατζηνικολάου επικεντρώνοντας τη σκέψη του σε μια ολιστική, γεωγραφική, ιστορική και πολιτιστική προσέγγιση της περιοχής.

Ο διδάκτωρ της παιδαγωγικής σχολής του ΑΠΘ που κατάγεται από τη Μεσολακκιά πιστεύει ότι η ανάπτυξη της Αμφίπολης εξαρτάται από τους ίδιους τους κατοίκους «Oι άνθρωποι κάθε τόπου είναι η ίδια η δύναμη του τόπου» δηλώνει ενώ τονίζει με έμφαση «η ανασκαφή της Αμφίπολης πρέπει να συνεχιστεί με κάθε τρόπο».

Ο κύριος Χατζηνικολάου θα αναπτύξει τις προτάσεις του για την πορεία της Αμφίπολης μέσα από μια έρευνα με τον τίτλο «Άνθρωποι, πολίτες, περιβάλλον» που ολοκλήρωσε τους τελευταίους μήνες, παρουσιάζοντας αναλυτικά εικόνες και σχεδιαγράμματα.

«Για παράδειγμα δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για τη Μεσολακκιά ή μόνο γιο το Ροδολίβος αλλά για ολόκληρο το Δήμο Αμφίπολης. Κάτω από αυτό το πρίσμα πρέπει να βλέπουμε την ανάπτυξη».

Στην εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 18.00 στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Αμφίπολης με θέμα την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής, θα μιλήσει και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς ενώ λίγο νωρίτερα θα επισκεφθεί τον τύμβο Καστά όπου και θα ξεναγηθεί από την Κατερίνα Περιστέρη.

«Πρέπει να δίνουμε τον αγώνα μας γι αυτό το μνημείο με κάθε τρόπο και να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους» σημειώνει η ανασκαφέας εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση της από την παρουσίαση της ανασκαφής στο ευρωκοινοβούλιο.

«Όλοι τους έμειναν εντυπωσιασμένοι. Το ενδιαφέρον τους για την Αμφίπολη είναι τεράστιο. Αυτό δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο από την κεντρική εξουσία».

Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά  η Κατερίνα Περιστέρη  θα παρουσιάσει στο κοινό της Αμφίπολης την πορεία της ανασκαφής , απο την αρχή έως την ολοκληρωση της κάτι που αναμενεται με πολύ ενδιαφέρον.

Στην ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ πιθανότατα θα συμμετέχει και ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής καθώς ένα από τα θέματα, συναφή με τις αρμοδιότητες του, είναι η προστασία  και η συντήρηση των αρχαιοτήτων της περιιοχής.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Μελίτος με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού του νομού Σερρών θα είναι επίσης ομιλητές στην εκδήλωση .
Ο δήμαρχος θα εστιάσει στην έλλειψη χρηματοδότησης της ανασκαφής και στην ανάγκη υποστήριξης της και από εθνικούς πόρους ενώ θα παρουσιάσει το πλαίσιο ανάπτυξη της δημοτικής αρχής.

Είναι η δεύτερη φορά που Υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται την ανασκαφή της Αμφίπολης.

Η παρουσία του Αριστείδη Μπαλτά αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει με διαφορετική οπτική γωνία τις αρχαιολογικές έρευνες από ότι ο προκάτοχος του Νίκος Ξυδάκης όπως και η Γ.Γ του ΥΠ.ΠΟ Μαρία Βλαζάκη.

Ο κύριος Μπαλτάς  είναι ενημερωμένος για όλα τα θέματα της ανασκαφής, έχοντας στην ατζέντα του καταγεγραμμένο ένα από τα βασικότερα, που είναι η μη ηλεκτροδότηση του τύμβου Καστά από τη ΔΕΗ.

Για την εγκληματική καθυστέρηση , για την οποία κανένας δεν μιλάει, ίσως θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από συγκεκριμένους αδιάβαστους υπαλλήλους της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών ή και άλλων υπηρεσιών για τα όσα λάθη έκαναν στη μελέτη που εκπόνησαν , με αποτέλεσμα να έχει σκαλώσει η υπογειοποίηση του ρεύματος σε μια απόσταση 500 μέτρων από το Μακεδονικό μνημείο και να εξυπηρετείται ο τύμβος Καστά εδώ και τρία χρόνια από μια ηλεκτρική γεννήτρια πετρελαίου και μόνο όταν αυτή έχει καύσιμα!

του Γιώργου Ροδάκογλου

http://www.thousandnews.gr/

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com