Αμφίπολη . Ο Τζιτζικώστας χύνει το γάλα με την καρδάρα !

f4d2124f2caa4de2906bb8df6c580d09_L.jpg

του Γιώργου Ροδάκογλου
Θεσμικό ατόπημα θεωρείται η δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα να αποκαλέσει «σερίφη» τον δήμαρχο της Αμφίπολης επειδή αντέδρασε όταν αιφνιδιάστηκε με την ξαφνική επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στον τύμβο Καστά.

Οι δημόσιοι χαρακτηριστικοί περί «σερίφη» του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας σε τηλεοπτικό σταθμό των Σερρών, δείχνουν να υποτιμάει τόσο το δήμαρχο της ιστορικής περιοχής όσο και τους κατοίκους της και προϊδεάζει για την αρχή μιας κόντρας που αν δε σταματήσει θα έχει πολιτικές συνέπειες κυρίως όμως για τον ίδιο.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας παρόλο που έως τώρα κατάφερε να συνδέσει με επιτυχία το όνομα του με την Αμφίπολη, το τελευταίο χρονικό διάστημα προβαίνει σε κινήσεις που παραπέμπουν σ αυτό που λέει ο ελληνικός λαός «μόλις γεμίσει την καρδάρα με γάλα, ρίχνει κλωτσιά και το χύνει…» αφού με τις ενέργειες του φωτογραφίζει ότι δεν επιθυμεί να συνεργαστεί στενά με τον εκλεγμένο τοπικό άρχοντα και ας τους συνδέουν κοινοί αγώνες.

Η αλλαγή στάσης διαφάνηκε από τις 10 Απριλίου με αφορμή το «Διασυνοριακό πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας Βουλγαρίας» όπου ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε να διεκδικήσει και αυτός το ρόλο του leader μεταξύ των τεσσάρων εταίρων, όπως και ο Δήμαρχος Αμφίπολης, με αποτέλεσμα να προκύψει αδιέξοδο και ν αναλάβει τελικά τη διαχείριση η Γ.Γ του ΥΠ.ΠΟ Μαρία Βλαζάκη.

Ως συνέχεια των αιφνιδιαστικών ενεργειών του ήταν και η πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στον τύμβο Καστά που είχε καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να ξεκίνησε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και να χρεώνεται θετικά αλλά αντίστοιχα χρεώνεται αρνητικά η διαδικασία ενημέρωσης του Δημάρχου Κώστα Μελίτου αλλά και τα όσα στη συνέχεια εξελίχθησαν.

Ενώ ο πρώτος πολίτης της Αμφίπολης έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει, τα θέματα της περιοχής του ,γιατί ακριβώς είναι ο τόπος του και τον ενδιαφέρει πολύ περισσότερο από τον καθένα, τελικά αιφνιδιάστηκε και ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή για μια πολύ σημαντική επίσκεψη που θα μπορούσε όμως με τον τρόπο που έγινε να χαρακτηριστεί και ως καταδρομική.

Αυτός ήταν ο λόγος που προκάλεσε την αντίδραση του Κώστα Μελίτου που ωστόσο δεν έφερε κανένα εμπόδιο στην επίσκεψη των Αμερικανών διπλωματών.

Και εκεί που όλοι συνειδητοποίησαν ότι το θέμα θεωρήθηκε ήσσονος σημασίας και από τις δυο πλευρές , μια μέρα αργότερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας ερωτηθής κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σερρών χαρακτήρισε τον Μελίτο «Σερίφη» αφήνοντας να διαφανεί ,εκτός των άλλων που ειπώθηκαν , ότι τελικά έχει επέλθει ρήξη στις σχέσεις τους.

Με την ίδια λογική όμως και κάτω από τις συνθήκες που έγινε η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στον τύμβο της Μεσολακκιάς θα μπορούσε και ο δήμαρχος να χαρακτηρίσει τον περιφερειάρχη, ως «Ράμπο» κάτι όμως που δεν έκανε.

Τι σημασία όμως έχει η απονομή όλων αυτών των τίτλων ; Ποιον τελικά ενδιαφέρουν τόσο πολύ, όταν ένα μεγαλοπρεπές Μακεδονικό μνημείο βρίσκεται εκεί στον Καστά για να υποδηλώνει έναν πολιτισμό των Αρχαίων Ελλήνων 2.300 χρόνων;

Με μια πρώτη ανάγνωση σίγουρα διαπιστώνει κανείς ότι όλα αυτά που συμβαίνουν για το ευρύ κοινό είναι παγερά αδιάφορα. Αν όμως γίνονται με πρόθεση να δημιουργήσουν ένα κλίμα γραφικότητας που θα «εξυπηρετεί τη συνέχεια», τότε σίγουρα μπαίνουν στο κάδρο του ενδιαφέροντος και της παρατήρησης.

Οι κάτοικοι του Δήμου Αμφίπολης πάντως συσπειρώνονται στο πλευρό του Δημάρχου και θεωρούν δίκαιες και πρωτίστως ηθικές όλες τις ενέργειες του.

Όσο για τους πολιτικούς της περιοχής δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι εξελίξεις αυτές απασχόλησαν τόσο το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή αλλά και άλλων βουλευτών του νομού Σερρών.

Ίσως γιατί έστω και πολύ καθυστερημένα διαπίστωσαν ότι κάθε τι που σχετίζεται με την Αμφίπολη περνάει από το κόσκινο του ελληνικού λαού, οπότε απαιτεί προσεκτικό και ιδιαίτερο χειρισμό και πάνω από όλα ανάπτυξη συνεργασιών.

http://www.thousandnews.gr/

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com