Αμφίπολη : Σάββατο στα Σέρρας

43348566_2015634708726767_4704001869393952768_n.jpg

Ξέρετε ποιο είναι το άκρον άωτον της ταχύτητας; Δεν είναι να πυροβολείς ποιο γρήγορα από τη σκιά σου, αλλά να κλειδώνεις ένα συρτάρι και να προλαβαίνεις προηγουμένως να ρίξεις το κλειδί μέσα σ αυτό.

Μη γελάτε. Αυτό συνέβη στον εσώτατο θάλαμο του μνημείου στην Αμφίπολη. Στην βαριά μαρμάρινη πόρτα που ασφάλιζε μόνο από μέσα! Κατά τον αρχιτέκτονα της ανασκαφής, αυτή η πόρτα από κατασκευής δεν άνοιξε ποτέ! Όλοι πρέπει να αναρωτηθούν, ποιος από μέσα ασφάλισε την πόρτα και που πήγε μετά. Έτσι όταν ήρθε η ώρα, με «βαριοπούλες», ναι έτσι το είπε, έσπασαν την πόρτα! Ένα τερατώδες ψέμα, μόνο και μόνο για να σταθεί η θεωρία του τάφου και τίποτα άλλο. Η αλήθεια είναι, ότι η βαριά πόρτα ήταν πάντα ανοικτή και έκλεινε από μέσα, όταν επρόκειτο να γίνει χρησμοδοσία. Δεν υπήρχε τρόπος να είναι κλειστή χωρίς άνθρωπο μέσα. Όταν δε παραβιάστηκε, η τελευταία ιέρεια ήταν μέσα ταμπουρωμένη.

Επέλεξα να γράψω αυτό, γιατί πραγματικά το διασκέδασα. Στην ομιλία της Περιστέρη δεν θα σταθώ, γιατί όλη ήταν μια κατά συρροή ανοησία.

\

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΣΙΝΤΣΙΦΟΣ 

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top