Αμφίπολη : Το κερδίσατε ή το χάσατε το στοίχημα κ Κόλλια ???

-λήψης-1-14.jpg

Το θέμα της εβδομάδος για την Σερραική επικαιρότητα είναι η μη ένταξη προγράμματος ύψους 1,5 εκ ευρώ για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στην Αμφίπολη .Το ποιος φταίει ή δεν φταίει δεν γνωρίζω .Αφού όλοι προσπαθούν να δώσουν τον μουντζούρη  ..στον άλλο .

Περιμένω όμως από την δικιά μας την υφυπουργό την κ Κόλλια να μας πει αν κερδίσαμε ή χάσαμε το στοίχημα

Αφού στις 17 Μαρτίου 2017 σε συνέντευξή της πανηγύριζε για την τελική έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης για την τουριστική αξιοποίηση του μνημείου της Αμφίπολης .Τονίζοντας οτι κερδίσαμε το στοίχημα .

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ Κ ΚΟΛΛΙΑ 

κερδίσαμε το στοίχημα για την ανάδειξη» του μνημείου.

Με αφορμή την τελική έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης για την τουριστική αξιοποίηση του μνημείου της Αμφίπολης, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας -Θράκης) Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά τόνισε πως «κερδίσαμε το στοίχημα για την ανάδειξη» του μνημείου.«Πετύχαμε την τελική έγκριση του προγράμματος για την τουριστική αξιοποίηση του μνημείου της Αμφίπολης, το οποίο κατέθεσε το υπουργείο Πολιτισμού. Εξασφαλίσαμε έτσι ενάμιση εκατομμύριο ευρώ για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων», είπε η υφυπουργός. Η χρηματοδότηση έγινε στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020».

Όπως είπε η υφυπουργός, μετά από αυτή την θετική εξέλιξη φαίνεται η σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας– που όπως αναφέρει είχε λάβει η ίδια – ώστε να τεθεί το υπουργείο Πολιτισμού επικεφαλής της προσπάθειας και να ξεπεραστούν τα προβλήματα συνεννόησης που υπήρχαν.

«Αυτή η πρόταση, έλυσε το πρόβλημα», υπογραμμίζει και εκφράζει την ικανοποίησή της γιατί «το μνημείο της Αμφίπολης θα πάρει τη θέση που του αξίζει και θα ενισχύσει τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη του νομού».

Να σημειωθεί, ότι στην πρόταση και στην υλοποίηση του προγράμματος «Ολοκλήρωση των ιστορικών και αρχαιολογικών πόρων διασυνοριακής σπουδαιότητας Βουλγαρίας – Ελλάδας σε έναν βιώσιμο θεματικό τουριστικό προορισμό» συμμετέχουν ως επικεφαλής εταίρος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων)με εταίρους, το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η ΚΕΚ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Αμφίπολης, ο Δήμος και το πανεπιστήμιο Blagoevgrad Βουλγαρίας.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com