Ανδρέας Ανδρεάδης : Στην βουλή η ίδρυση Ενεργειακών συνεταιρισμών

17265204_1629872053708604_7213399727055417809_n.jpg

Ένα καλό Νομοσχέδιο, για την ίδρυση Ενεργειακών συνεταιρισμών, έρχεται τις επόμενες μέρες για ψήφιση στη Βουλή και είναι μια ακόμα δικαίωση της Κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.
Και το λέω αυτό, όχι μόνο γιατί το Νομοσχέδιο κινείται στην κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης που ήταν κεντρική επιλογή εκείνης της Κυβέρνησης. αλλά και γιατί στην ίδρυση των παραπάνω καινοτόμων συνεταιρισμών πρωτοστατεί όπως θα δείτε στο άρθρο που σας κοινοποιώ η ένωση «Ελληνογερμανική Συνέλευσις». http://www.agronews.gr/…/erhetai-to-nomoshedio-gia-tous-en…/
Για όσους/ες δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται, η παραπάνω ένωση δημιουργήθηκε το 2010 κατόπιν ελληνογερμανικής συνεργασίας. Συγκεκριμένα η καγκελάριος Μέρκελ είχε έρθει τότε σε συνεννόηση και συμφωνία με τότε πρωθυπουργό της χώρας μας Γ. Παπανδρέου ώστε να εξελιχθεί μια πολιτική προσέγγισης και συνεργασίας κρατικών φορέων της Ελλάδας και της Γερμανίας, εμπειρογνωμόνων, επιχειρηματιών, με τη συμμετοχή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
Την εποχή εκείνη όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να ακούσει για τέτοιες συνεργασίες.
Τις κατήγγειλε διαρκώς, τις αποκαλούσε αποικιοκρατικές , δουλικές και έλεγε μεταξύ των άλλων ότι επιδιώκεται ο απόλυτος και ασφυκτικός έλεγχος των τοπικών κοινωνιών και άλλα τοιαύτα.
Σήμερα όμως το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεργάζεται «μια χαρά» με την Ελληνογερμανική Συνέλευση και προωθεί μεταρρυθμίσεις όπως αυτές των Ενεργειακών Συνεταιρισμών.
Βρε πως αλλάζουν-καλώς- οι καιροί, αλλά κάποιοι πρέπει να κάνουν λίγη αυτοκριτική και να ζητήσουν μια συγγνώμη και για αυτό το θέμα..

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com