Ανδρέας Ανδρεάδης : Στόχος μας η δεύτερη θέση στις επόμενες εθνικές εκλογές

-λήψης-1-3.jpg

Πήρε ο μάτι μου σήμερα ένα άρθρο του κ. Χρ.Βερναρδάκη (Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ ) ο οποίος μιλά με πολύ απαξιωτικά λόγια για τον Γ. Παπανδρέου και την πολιτική του διαδρομή , λόγω της σκληρής ανακοίνωσης που εξέδωσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών για το άρθρο του κ. Τσίπρα με τίτλο :Ήταν ψεύτης ο Ανδρέας;»

Δεν αντέδρασε όμως μόνο ο πρώην Πρωθυπουργός στο άρθρο του σημερινού. Όλος ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας θύμωσε. Ανακοινώσεις π.χ. εξέδωσαν η Φ. Γεννηματά , ο Γ. Ραγκούσης και πολλά ακόμα στελέχη του χώρου μας. Ο τελευταίος μάλιστα δήλωσε εύστοχα ότι «ο Ανδρέας δεν έκανε αντιπολίτευση σε μια χρεοκοπημένη χώρα»,

Γιατί ενοχλήθηκε λοιπόν μόνο με τον Γ, Παπανδρέου ο κ. Βερναδάκης που στο κάτω κάτω εδώ και καιρό και μετά από τα πολλά χτυπήματα των αρχιερέων του λαϊκισμού ( Τσίπρα-Καμμένου) είναι πεσμένος στο καναβάτσο της πολιτικής και εκτός Βουλής.

Σε ένα συμφωνώ με το άρθρο: ότι έπρεπε να απομακρύνει πολλά συντηρητικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ το 2011 και να αναζητήσει στη συνέχεια συνεργασία με τις προοδευτικές δυνάμεις της αριστεράς.

Αλλά από την άλλη αυτό δεν μπορούσε να γίνει γιατί οι δυνάμεις αυτές απέρριψαν το αίτημα για δημοψήφισμα και είπαν δια στόματος του Α. Τσίπρα ότι «ο κ. Παπανδρέου ρίχνει μια επικίνδυνη ζαριά εις βάρος της Ελλάδας».

Αυτά τα ολίγα, για να θυμηθεί ο κ. Βερναδάκης και όσοι κάνουν like στις απόψεις του, ποια ήταν η στάση του ΣΥΡΙΖΑ όταν η χώρα βρέθηκε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Όταν ο Παπανδρέου έδινε σκληρές μάχες στις Κάννες απέναντι στην Μέρκελ και στον Σαρκοζί , απέναντι σε όλη την Ευρωπαϊκή δεξιά, η αντιπολίτευση της αριστεράς στην Ελλάδα δεν τον στήριξε, συναίνεσε στην ανατροπή του, για να γίνει λίγο αργότερα Πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς.

Ακόμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε καμία προοδευτική μεταρρύθμιση από τις πολλές που προώθησε η Κυβέρνηση Παπανδρέου στη σύντομη θητεία της. Όταν π.χ. ο Γιάννης Ραγκούσης έφερε στη Βουλή το σχέδιο Νόμου για τη ΔΙ@ΥΓΕΙΑ, ( μια πανευρωπαϊκή καινοτομία διαφάνειας, καταπολέμησης της σπατάλης, της διακίνησης «μαύρου» χρήματος κ.α.) ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε, δεν ασχολήθηκε καν με το θέμα, απαξιωτικές ήταν και τότε οι δηλώσεις του Α. Τσίπρα για το θέμα.

Κατά τα άλλα θέλει να πατάξει το πελατειακό κράτος, τη σπατάλη , τη διαπλοκή και άλλα κακώς κείμενα που μας οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας.

Αμ δε! Τίποτα από αυτά δεν θα καταφέρει. Όπως δεν κατάφερε να σκίσει τα μνημόνια, δεν θα μπορέσει να πατάξει και όλα τα παραπάνω φαινόμενα της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης , αιτίες όπως προανέφερα της χρεοκοπίας μας.

Για αυτό εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης. Και οι εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου για την εκλογή νέου/ας επικεφαλής από τη βάση θα είναι η αφορμή για την συσπείρωσή της, για ένα νέο δυναμικό της ξεκίνημα.

Στόχος μας είναι η δεύτερη θέση στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές , με ένα υψηλό ποσοστό, υψηλότερο από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ που καταρρέει και στις δημοσκοπήσεις και στα μάτια της κοινωνίας.

Ανδρεάδης Ανδρέας, Σέρρες 4-9-2017

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com