Αν δεν είχαν καταστρέψει τη χώρα θα ήταν απλά γελοίοι, είναι όμως επικίνδυνοι

maximou_1_0_26.jpg

«Αν δεν είχαν καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα θα ήταν απλά γελοίοι. Δεν είναι όμως. Είναι επικίνδυνοι…» αναφέρει το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ν.Δ.

Το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού αναφέρει:

Μετά από μια εβδομάδα εκκωφαντικής σιωπής για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, το κόμμα της Novartis επιτέλους μίλησε.

Όχι δεν έδωσε, φυσικά, εξηγήσεις. Τι να πει άλλωστε;

Ούτε βέβαια ο κ. Μητσοτάκης αποδοκίμασε τον Πρωθυπουργό της Novartis κ. Σαμαρά, ούτε απέπεμψε τον αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη, που νομοθετούσε κατ’ εντολήν Φρουζή.
Τι είπε ;

Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε…

Ανακάλυψε τον υπεύθυνο της διαπλοκής και της χρεοκοπίας στον τόπο. Ούτε Siemens ούτε θαλασσοδάνεια, ούτε Novartis, αλλά Ιβάν Σαββίδης… Τον οποίο, όμως, οι δικές τους κυβερνήσεις ανακήρυξαν σε εθνικό ευεργέτη.

Αν δεν είχαν καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα θα ήταν απλά γελοίοι. Δεν είναι όμως. Είναι επικίνδυνοι…

Η ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Ν.Δ. ανέφερε:

«Μετά τις αποκαλύψεις στον Τύπο το τελευταίο διήμερο, ο κ. Τσίπρας μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει τον τίτλο του «μετρ της διαπλοκής»», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. 

«Ο άλλοτε εκλεκτός της κυβέρνησης και νυν «αποδιοπομπαίος τράγος» της, Ιβάν Σαββίδης, φέρεται να είχε διαδοχικές συναντήσεις στο Μαξίμου προκειμένου να παράσχει στήριξη στην κυβέρνηση επενδύοντας σε συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε.

Ο δε κ. Φλαμπουράρης φέρεται να έπαιζε ακόμη και το ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ επιχειρηματιών δίπλα ακριβώς στο γραφείο του πρωθυπουργού», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημειώνει: «Άραγε τι έχει να πει για όλα αυτά ο λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος; Η απάντηση μικρή σημασία έχει καθώς οι Έλληνες φορολογούμενοι ήδη πληρώνουν πολύ ακριβά τους διαπλεκόμενους φίλους της κυβέρνησης, η οποία έχει δυστυχώς συμφωνήσει και νέα μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου και μετά  το τέλος της θητείας της».

Οι αποκαλύψεις της «ΑΥΓΗΣ»: Οι 12 συναντήσεις της Novartis στο Μαξίμου επί Σαμαρά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Αυγής», «στασίδι» στο Μαξίμου είχαν πιάσει επί Σαμαρά η Novartis και ο αντιπρόεδρός της Κωνσταντίνος Φρουζής. Από την διασταύρωση των έως τώρα δεδομένων και εγγράφων, τα οποία υπάρχουν στη δικογραφία που έχει συντάξει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και έχει σταλεί στη Βουλή, προκύπτουν 10-12 συναντήσεις με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στελέχη του Μαξίμου (Δημήτρης Σταμάτης, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Σταύρος Παπασταύρου, Δημήτρης Πτωχός, Τάκης Μπαλτάκος).

Έβλεπε τον Αντ. Σαμαρά

Ειδικότερα, με βάση το ημερολόγιο Φρουζή (το οποίο αποκάλυψε η «Αυγή» στις 21 Φεβρουαρίου), τα αρχεία που κατασχέθηκαν από τους υπολογιστές στελεχών της Novartis και τις δηλώσεις των πολιτικών προσώπων, προκύπτουν τουλάχιστον τρεις συναντήσεις του Κ. Φρουζή με τον Αντ. Σαμαρά:

– 9 Οκτωβρίου 2012 (κατά την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, όταν οργανώθηκε συνάντηση με επιχειρηματίες στο Χίλτον).

– 17 Δεκεμβρίου 2012.

– 28 Φεβρουαρίου 2013.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντ. Σαμαράς έχει παραδεχθεί στη Βουλή δύο συναντήσεις του με τον Κ. Φρουζή, όλες δημόσιες και παρουσία καμερών, ενώ στη μία ήταν και η καγκελάριος Αν. Μέρκελ.

Μπαινόβγαινε στο Μαξίμου

Εκτός όμως από τον Αντ. Σαμαρά, τον Κ. Φρουζή έβλεπαν και οι συνεργάτες του στο Μαξίμου. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών φέρονται να επηρεάζουν τη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες εμφανίζεται να καταθέτει στην εισαγγελέα Διαφθοράς ότι τις αποφάσεις επηρέαζε η τριάδα Δ. Πτωχός, Χρ. Λαζαρίδης και Στ. Παπασταύρου.

Εκτός από τον Αντ. Σαμαρά, ο Κ. Φρουζής φέρεται να έχει συναντηθεί

– Με τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη στις 30 Νοεμβρίου 2012.

– Με τον Χρ. Λαζαρίδη την Πέμπτη, 3 Απριλίου 2013, στις 11.30 π.μ. στον πρώτο όροφο του Μαξίμου.

– Με τον πολυπράγμονα Στ. Παπασταύρου την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014, στις 9 π.μ.

– Με τον τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο στις 22 Φεβρουαρίου 2013

– Με τον Δ. Πτωχό:

* Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9 το πρωί. Το ημερολόγιο του Κ. Φρουζή γράφει: «(ΠΤΩΧΟΣ) ΓΡ. ΣΑΜΑΡΑ».

* Στις 18 Οκτωβρίου του 2013 στο Μέγαρο Μαξίμου.

* Στις 25 Νοεμβρίου 2013. Σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει η «Αυγή» της Κυριακής, στην ημερήσια αναφορά που λαμβάνει ο Κ. Φρουζής ενημερώνεται ότι «8. Έκλεισα ραντεβού με Πτωχό Δευτέρα 25.11 2.00».

* Την Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014. Μάλιστα η επικοινωνία αυτή γράφτηκε στο ημερολόγια Φρουζή χειρόγραφα και στα αγγλικά: «(Novartis) to Ptochos»…

Σημειώνεται πως μάρτυρας φέρεται να έχει καταθέσει ότι, μια εβδομάδα πριν το ραντεβού με τον Αντ. Σαμαρά, ο Κ. Φρουζής συναντήθηκε με τον Δ. Πτωχό, επομένως μπορεί να υπάρχει άλλη μία συνάντηση.

Γιατί «παρεπέμφθη» στον διαχειριστή 1,1 δισ.;

Οι συνεχείς επισκέψεις του Κ. Φρουζή στο Μαξίμου «δένουν» και με το ιδιόχειρο σημείωμα του Αντ. Σαμαρά που βρέθηκε στο αρχείο του πρ. αντιπροέδρου της Novartis. Στο σημείωμα αυτό -την αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει διαψεύσει ούτε ο Α. Σαμαράς ούτε ο Κ. Φρουζής…- αναγράφονται το όνομα του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και τα κινητά τηλέφωνά του. Η αρμοδιότητα του Χρ. Σταϊκούρα ήταν οι δαπάνες, αλλά και η διαχείριση (σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό) του αποθεματικού του προϋπολογισμού το οποίο από τα 303 εκατ. ευρώ το 2012 εκτοξεύθηκε στο 1,1 δις ευρώ το 2013. Σημειώνεται πως εκτός από τον Αντ. Σαμαρά, ούτε ο Χρ. Σταϊκούρας έχει προβεί σε κάποια δήλωση για το σημείωμα ή για συνάντησή του με τον Κ. Φρουζή…

Η σιωπή Σαμαρά αφήνει χώρο στην κυβέρνηση, η οποία επαναφέρει διαρκώς δύο ερωτήματα που δεν απαντώνται:

α) Διαψεύδει τη γνησιότητα του ιδιόχειρου σημειώματός του στον Κ. Φρουζή;

β) Για ποιο λόγο παρέπεμψε τον Κ. Φρουζή στον τότε υπεύθυνο για όλες τις δαπάνες του Δημοσίου Χρ. Σταϊκούρα;

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι ο Κ. Φρουζής ακόμη περιμένει να συναντήσει τον Αλ. Τσίπρα, ενώ ο Αντ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του τον είχαν τακτικό επισκέπτη.

 

https://left.gr

 

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com