Απάντηση Ανθόπουλου στα περί κατάσχεσης 1,8 εκ ευρώ​ ​από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του

anu.jpg

Αντεπιτίθεται ο πρώην Βουλευτής Ι. Ανθόπουλος σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα που τον

αφορούν τα οποία τα θεωρεί τα οποία θεωρεί «ψεύτικα». Σε ανακοίνωση στην φ​ιλα προσκείμενη εφημερίδα «Ελεύθερο Βήμα Σερρών» λέει τα εξής:

«Τις προάλλες δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης η «είδηση» ότι με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατασχέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς μου 1.800.000 ευρώ. Τα δημοσιεύματα αυτά είναι ανακριβή κι αναληθή ανίστοιχα για τους εξής λόγους:

Υποστηρίζει ότι όλες οι άδικες κατηγορίες εναντίον​ του​ ​»​έχουν ως αφετηρία την ψευτομήνυση της κας Οδέττης Πετρίδη, της οποίας υπήρξα οικογενειακός φίλος από τον πατέρα μου Ευστάθιο Ανθόπουλο, συμπαραστάτης της σε εποχές που είχε την ανάγκη μου και πληρεξούσιος δικηγόρος της. Έντεχνα τα διάφορα δημοσιεύματα αναφέρονται στην πρότερη ιδιότητά μου του υφυπουργού και Βουλευτή για να δώσουν πολιτική υπόσταση σε μία ιδιωτική διαφορά μεταξύ εταιρειών όπου αναμίχθηκα αποκλειστικά και μόνο με την ιδιότητα του δικηγόρου​»​.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ουδέποτε κατηγορήθηκα, ουδέποτε θεωρήθηκα ύποπτος ούτε καν σχολιάστικα για όλα τα χρόνια της Βουλευτικής και Υπουργικής μου διαδρομής για διασπάθιση δημοσίου χρήματος ή συμμετοχή μου σε οποιαδήποτε υπόθεση διαφθοράς που είχε να κάνει με συμβάσεις έργων ή προμηθειών. Απόδειξη του άμεμπτου χαρακτήρα μου ως πολιτικού (Βουλευτή και Υπουργού) είναι ότι γεγονός ότι ορίστηκα και διετέλεσα το 2001-2002 και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Υποστηρίζει πως
​»​δεν εκδόθηκε καμία απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο που να διατάσσει καταλογισμό και κατάσχεση για οποιαδήποτε ποσό σε βάρος μου, κατά την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία. Απλούστατα η Γενική Επιτροπή Επικράτειας και συγκεκριμένα ο Αντεπίτροπός Επικρατείας κ. Κωνσταντίνος Τόλης υπέβαλε την από 19-10-2015 Αίτηση-πρόταση του «περί καταλογισμού» προς το 5ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο θα ορίσει δικάσιμη για την συζήτηση της αίτησης κλητεύοντας κι εμένα προκειμένου να παραστώ και να υποβάλω με Υπόμνημα μου τις εξηγήσεις τις αιτιολογίες, τις και τα παραστατικά έγγραφα για να αποδείξω το αβάσιμο χαρακτήρα αυτής της αίτησης-πρότασης​»​.

​»​Με εγγύηση 200.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος​»
​Nα σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ, (28/03/2013)της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκη​ τονίζονται τα εξής:
​»​Με εγγύηση 200.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Ανθόπουλος από τον ανακριτή όπου απολογήθηκε. Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ η κατηγορία που του αποδίδεται είναι άμεση συνέργεια σε τοκογλυφία.
Ο κ. Ανθόπουλος ήταν μεταξύ των 36 πολιτικών προσώπων που ελέγχονταν από το ΣΔΟΕ και τους οικονομικούς εισαγγελείς κκ. Πεπόνη και Μουζακίτη, ενώ η δικογραφία αφορά τη χρηματοδότηση εταιρείας καπνεμπορίου ΟΔΕΤΤΗ ΠΕΤΡΙΔΗ στη Βόρεια Ελλάδα, με «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» στον κ. Ανθόπουλο, σύμφωνα με τα ευρήματα του ανακριτή του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Κατά το κατηγορητήριο, το αντάλλαγμα ανερχόταν στο ποσό των 1.750.000 ευρώ, από τα οποία οι 750.000 ευρώ βρέθηκαν σε λογαριασμούς του ιδίου και της συζύγου του​»​.

 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top