Απάντηση της ΚΕΔΗΣ για το Ψηφιακό Μουσείο Τύπου Σερρών

depka_big-2.jpg

Με δελτίο τύπου η ΚΕΔΗ Σερρών απαντά στα όσα υποστήριξε προ ημερών η ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ   για το Ψηφιακό Μουσείο Τύπου Σερρών .Εμείς αγαπητέ κ Ραμπότα  θα επανέλθουμε με νέα ανάρτηση για το θέμα γιατί μέσα από το δελτίο τύπου προκύπτει ένα ερώτημα που χρήζει απαντήσεως 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΗΣ 

Στο κείμενο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. στο δελτίο τύπου της δημοτικής κίνησης ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Απάντηση της ΚΕΔΗΣ για το Ψηφιακό Μουσείο Τύπου Σερρών

Σε απάντηση από την ΚΕΔΗΣ σε όσα αναφέρει με ανακοίνωση της η Δημοτική παράταξη «Διάβαση Πεζών» σχετικά με το ψηφιακό Μουσείο Τύπου Σερρών και τους προβληματισμούς που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα σας γνωρίζουμε τα εξής:

Το Ψηφιακό Μουσείο Τύπου Σερρών ήταν πρόταση του Σερραίου δημοσιογράφου Ιωάννη Δελή που υλοποιεί από το 2014 ο Δήμος Σερρών μέσω της ΚΕΔΗΣ με στόχο τη συγκέντρωση αρχειακού υλικού και ανάδειξη των γεγονότων του που αφορούν τον Δήμο Σερρών, αλλά και νομό Σερρών σε ψηφιακή μορφή.

Στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Σερρών έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια σε πρώτη φάση πιλοτικής εφαρμογής συγκέντρωσης αρχειακού υλικού αρμοδιότητας ΚΕΔΗΣ, και την μετατροπή του σε ψηφιακή μορφή διότι, ως αρχειακό υλικό δεν υφίσταται τίποτα απολύτως μετά από 20 χρόνια λειτουργίας της.

Να σημειωθεί πως οι Σερραίοι δημοσιογράφοι που συμμετέχουν είναι σε εθελοντική βάση χωρίς καμία σχέση εργασίας.

Το Μουσείο Τύπου Σερρών φιλοδοξεί να γίνει μια μεγάλη ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια γεγονότων, αλλά και ένα χρήσιμο εργαλείο για τους πολίτες των Σερρών.

Βήμα βήμα υλοποιείται η όλη προσπάθεια με την εποπτεία της ΚΕΔΗΣ προσέχοντας τις παραγωγές, ρεπορτάζ αλλά και την ψηφοποίηση των γεγονότων .

Στόχος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ αποτελεί η ενοποίηση και λειτουργία μιας ολοκληρωμένης ιστοσελίδας όπου θα ¨φιλοξενούνται ¨όλες οι δράσεις της, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες μέσω μιας κατοχυρωμένης βάσης δεδομένων της υπεύθυνης πληροφόρησης και ενημέρωσης.

Είναι κατανοητή η άσκηση κριτικής και ελέγχου από την Δημοτική παράταξη της ¨Διάβασης Πεζών ¨ που δεν αποβλέπει στην αποδόμηση του εγχειρήματος, αλλά στην αγωνία για επιτάχυνση της όλης προσπάθειας.
ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com