Βασίλης Περδικίδης : Τελείωσαν οι μέρες του Σουλτάνου;

aa1a99f502ed1f4937cb020a235cd027_400x400.jpeg

Όταν σε εκλογικά τμήματα 240 ψηφισάντων καταμετρούνται 400 ψηφοδέλτια ενώ κυκλοφορούν στο διαδίκτυο εκατοντάδες βίντεο, αποκαλυπτικά για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών ‘νοθείας’ στην γείτονα χώρα, ασφαλώς δεν προκύπτει νικητής των εκλογών!

Μολονότι ο Ερντογάν γνωρίζει τον τρόπο της εκλογικής του ‘επιτυχίας’, αντί να φροντίσει με πολιτικούς χειρισμούς να επιβεβαιώσει την επικράτηση του ΝΑΙ, συνεχίζει να επιδεικνύει τα γνωρίσματα του ‘αλλόφρονα’ ηγέτη με την άμεση επιδίωξή του για την επαναφορά της θανατικής ποινής… Το Συμβούλιο της Ευρώπης, του οποίου η Τουρκία είναι πλήρες μέλος, άρχισε να ‘ψελλίζει’ θέματα όπως αυτά των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ανεξάρτητης Δικαστικής Αρχής της Τουρκίας .

Στον εκλογικό χάρτη της χώρας είναι ευκρινές ότι στα γεωγραφικά σημεία στα οποία ο τουρκικός λαός έχει επαφή με τον ‘έξω κόσμο’ υπήρξε καταλυτική η επικράτηση του ΟΧΙ αναφορικά με τις υπερεξουσίες του Ερντογάν. Ειδικότερα, τα παράλια της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Μεσογείου, της κατεχόμενης Κύπρου, η Άγκυρα και η Κωσταντινούπολη –τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα- τον απαξίωσαν ενώ ο φιλόδοξος ‘θαυμαστής του Χίτλερ’ κέρδισε μόνον σε εκείνες τις περιοχές οι οποίες διακρίνονται για τα μεγάλα ποσοστά του αναλφαβητισμού!

Το κράτος των 80.000.000 κατοίκων -και ένας σεβαστός αριθμός εκατομμυρίων Τούρκων στις Η.Π.Α. και την Ε.Ε- αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα γεωπολιτικής στρατηγικής για τις Υπερδυνάμεις. Προσωπικά θεωρώ ότι, όταν το ΝΑΤΟ παρέδιδε τους χάρτες πτήσεων στον Πούτιν για να ‘κτυπήσει’ τους Ισλαμιστές στην Συρία, δρομολογήθηκαν κάποια σενάρια συζητήσεων-διαπραγματεύσεων, τόσο για τις επεκτατικές τάσεις της Τουρκίας όσο και για το ενδεχόμενο της τριχοτόμησής της -ο διαχωρισμός της Τουρκίας σε ‘Κεμαλικό’, ‘Ισλαμικό’ και ‘Κουρδικό’ κράτος μολονότι αναπόφευκτος,  μπορεί να χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνος πλέον για την πατρίδα μας!-  

Σε ποιους συμφέρει ενας Σουλτάνος με συγκεντρωνένες υπερεξουσίες σε ένα Λαό με υψηλό ποσοστό αναλφαβητισμού και πόσο μπορεί να εγγυηθεί την παύση των τριβών στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να διασφαλιστούν η πρόσβαση στις ενεργειακές πηγές και οι ασφαλείς εξαγωγές των προϊόντων της;

Και ασφαλώς, δεν πέρασε απαρατήρητο από τις διεθνείς αγορές το λαθρεμπόριο πετρελαίου του Μπιλάλ Ερντογάν, υιού του Σουλτάνου, αποτελώντας, προφανώς, το σημείο στοχοποίησης της οικογένειας του Τούρκου πολιτικού, όπως και τα ‘παιχνίδια’ με την στρατηγικής σημασίας στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, σε μία απέλπιδα προσπάθεια συσπείρωσης του τουρκικού λαού, ο οποίος θα αρχίσει να διαμαρτύρεται και βαθμιαία να εξεγείρεται, στον βαθμό που η οικονομική κατάσταση της χώρας του θα επιδεινώνεται, ο Ερντογάν θα επιχειρήσει να ‘δημιουργήσει’  έναν κοινό εξωτερικό εχθρό συγκεντρώνοντας τα ‘βέλη’  κατά της πατρίδος μας.

Δεν είναι ‘τυχαίες’ οι συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων, ούτε ότι ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ‘προτίμησε’ να εορτάσει την ημέρα της Λαμπρής στο Αγαθονήσι και σε άλλα ακριτικά νησιά του Αιγαίου… παράλληλα, καθίσταται απόλυτα αναγκαίο, οι ‘κομματικές κορώνες’ που διχάζουν να δώσουν την θέση τους σε μία πατριωτική στάση, διότι η ιστορία της πατρίδος μας έχει διδάξει, διαχρονικά, ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com