Γιάννης Μωυσιάδης : Ανευ λόγου και αιτίας τα περιφερειακά συνέδρια

-λήψης-1-12.jpg

«Σόου» χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Γιάννης Μωϋσιάδης τα περιφερειακά συνέδρια παραγωγικής ανασυγκρότησης που διοργανώνει η κυβέρνηση ανά τη χώρα. Στον χαρακτηρισμό αυτό προέβη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, παρουσία δημάρχων και άλλων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αφορμή την έλευση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Το περιφερειακό συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης της Κεντρικής Μακεδονίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 26 μέχρι 28 Μαρτίου.

Ο κ. Μωϋσιάδης περιέγραψε τα μεγάλα προσκόμματα που δημιουργούνται στην προώθηση σημαντικών παρεμβάσεων λόγω περικοπής των κονδυλίων που διατίθενται μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να διοχετεύσει στην αυτοδιοίκηση κονδύλια για την υλοποίηση επενδύσεων καθίσταται αδύνατη η υλοποίηση σειράς παρεμβάσεων.

Ειδικότερα, ο κ. Μωϋσιάδης, σημείωσε ότι δεν προχώρησαν πέντε αναδασμοί που προτάθηκαν το 2011, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται κι άλλες πέντε παρόμοιες περιπτώσεις. Το πρόβλημα της κατακερματισμένης ιδιοκτησίας αποτελεί, ίσως, το σημαντικότερο ζήτημα για την αγροτική οικονομία της περιοχής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών υπέδειξε και διαδικαστικά προβλήματα που προκύπτουν με τον ΕΛΓΑ. Το υψηλό κόστος που παρουσιάζουν καθιστά απαγορευτική την εκτέλεση εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών δικτύων, απαραίτητων για την αγροτικής ανάπτυξη της περιοχής.

Ορατός είναι, σύμφωνα με τον κ. Μωϋσιάδη και ο κίνδυνος υποχώρησης του αναχώματος της Κερκίνης, σε περίπτωση που η στάθμη του νερού στη λίμνη υπερβεί το μέγιστο επιτρεπτό όριο, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημίες.

Άθλια χαρακτήρισε την κατάσταση του οδικού δικτύου της περιφερειακής ενότητας. Η πλήρης συντήρησή του απαιτεί τη διάθεση 40 εκ. ευρώ, ενώ επιβεβλημένη κρίνεται και η βελτίωση των οδικών συνδέσεων με τις όμορες περιφερειακές ενότητες, πλην της Θεσσαλονίκης.

Επιβεβλημένη, έκρινε ο κ. Μωϋσιάδης, την λειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης αλλά και την σιδηροδρομική σύνδεση καθώς και την επέκταση της βιομηχανικής περιοχής.

www.eproodos.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top