Γιάνννης Μωυσιάδης .Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας , αντλούμε δύναμη από τον αγώνα των ηρώων μας

moisiadis_big_foto2-3.jpg

25η Μαρτίου 1821. Ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός σηκώνει στη μονή Μεγίστης Λαύρας το λάβαρο της επανάστασης και δίνει το σύνθημα του εθνικού ξεσηκωμού. 195 χρόνια μετά το μήνυμα της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο. Η Επανάσταση των προγόνων μας που ενέπνευσε , συγκίνησε και προκάλεσε θαυμασμό εξακολουθεί να δημιουργεί σκέψεις για τη δύναμη της αγωνιστικότητας , της συλλογικής προσπάθειας και του πάθους για την υπεράσπιση ιδανικών και αξιών.

Ως απόγονοι αυτών των ηρώων αποτίουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε εκείνους που με γενναιότητα, θάρρος και αυταπάρνηση έδωσαν έναν αξιοθαύμαστο αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας. Αντιστάθηκαν σθεναρά και ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον τουρκικό ζυγό, έχοντας βάλει ως στόχο να τον αποτινάξουν και να εξασφαλίσουν το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.

Σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική , πολιτική και κοινωνική συγκυρία για τη χώρα μας , αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία από τον αγώνα των ηρώων μας για ένα καλύτερο μέλλον που θα είναι αντάξιο της ιστορίας μας. Όπως οι πρόγονοί μας πέτυχαν αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο με όπλα την τόλμη και την ομοψυχία έτσι και εμείς ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε και τους πιο δύσκολους στόχους. Μπορούμε να βγούμε νικητές ακόμη και σε μεγάλους και άνισους αγώνες.

Η 25η Μαρτίου όμως είναι και μια μεγάλη μέρα για τη Χριστιανοσύνη. Όλοι τιμούμε και γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και προσβλέπουμε στην ευλογία και τη χάρη της Παναγίας. Γι’ αυτή τη μεγάλη, διπλή γιορτή λοιπόν εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες μου εκ βάθους καρδίας χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών
Γιάννης Μωυσιάδης

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com