Δήμος Αμφίπολης : Μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή ο τουρισμός

AMFIPOLI.jpg

Η Ωδή Αμφιπόλεως προσκλήθηκε και συμμετείχε ενεργά στο 11οΠεριφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και είχε τίτλο,

«Κεντρική Μακεδονία : Πόλος Ανάπτυξης-Πύλη Συνεργασίας»

Κατά την πρώτη ημέρα  του Συνεδρίου, εκπροσώπησε την Ωδή Αμφιπόλεως ο πρόεδρος του Δ.Σ. κος Γιώργος Μακουσιάρης, ο οποίος συμμετείχε στην 2η Συνεδρία της πρώτης ημέρας με τίτλο «Στρατηγικές Επενδύσεις-Τουρισμός και Επιχειρηματική Εξωστρέφεια» με κεντρική ομιλήτρια την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Η υπουργός Τουρισμού μεταξύ άλλων έκανε απολύτως σαφές, ότι το πρώτο και απαραίτητο βήμα για την τουριστική προβολή μίας περιοχής,  πρέπει να  είναι η δημιουργία  τουριστικού προϊόντος.

Κατά την παρέμβαση του στις εργασίες της συνεδρίας,  ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ωδής Αμφιπόλεως, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα αξιοθέατα αλλά και τις τουριστικές προοπτικές  που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης.

Επίσης, κατά την παρέμβαση του ο πρόεδρος του Δ.Σ. αναφέρθηκε στην ανάγκη έγκαιρης τουριστικής αξιοποίησης όλων των αξιοθέατων της περιοχής , ώστε να γίνει εφικτό όχι μόνο να υποδεχθεί αλλά και να φιλοξενήσει η ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών  που θα προκύψει  από την επισκεψιμότητα στον Τύμβο Καστά και να μην μετατραπεί η περιοχή σε προορισμό απλής διέλευσης.

Ενημέρωσε τους συμμετέχοντες  ότι το τουριστικό προϊόν της περιοχής έχει ήδη καταγραφεί, ταξινομηθεί  και μεταφραστεί στην Αγγλική γλώσσα και  θα παρουσιαστεί από την Ωδή Αμφιπόλεως με την ολοκλήρωση του Τουριστικού Οδηγού πρώτου για την περιοχή της Αμφίπολης-Δυτικού Παγγαίου που είναι υπό έκδοση και δήλωσε ότι συνεργάζεται με όλους τους φορείς για τον συνολικό σχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας.

Την τρίτη ημέρα του Συνεδρίου την Ωδή Αμφιπόλεως εκπροσώπησε ο γεν. γραμματέας του Δ.Σ. κ. Χρήστος Τσερβένης που συμμετείχε  στην συνεδρία με θέμα «Μεγάλα Έργα, Υποδομές και Μεταφορικά Δίκτυα» με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κύριο  Χρήστο  Σπίρτζη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ωδή Αμφιπόλεως είχε ήδη καταθέσει πλήρη φάκελο προτάσεων κατά τις προσυνεδριακές διαδικασίες και στον οποίο περιέχονται συγκεκριμένες προτάσεις για

·         Την τουριστική αξιοποίηση του λιμανιού της Αμφίπολης

·         Την εκμετάλλευση του κτιριακού αποθέματος της περιοχής

·         Την δημιουργία Μουσείου στα Μαρτυρικά Κερδύλλια

·         Την κατασκευή κλειστού χώρου – κέντρου συνεδρίων και εκδηλώσεων στην περιοχή.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top