Δήμος Βισαλτίας : 3η Αναβαση Νιγριτας

-λήψης-1-4.jpg
Ενα μεγάλο ΕΥΓΕ  στον κ.Οσυσσέα Παπαδημητρίου για τις προσπάθειες που κατέβαλε και παρά το προσωπικό του θέμα η 3η ΑναβασηΝιγρίτας πραγματοποιήθηκε! Καιρό είχαμε να δούμε τόσο κόσμο στα βουνά προφανώς λόγω της ενδεχόμενης συμμετοχής του κ.Ηλιόπουλου με το θηριώδες AUDI LE MANS. Παρά τα συγκεκριμένα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας είδαμε 32 αυτοκίνητα να παίρνουν σημαία εκκίνησης στα δοκιμαστικά του  Σαββάτου τα οποία εξελίχθηκαν με κάποια καθυστέρηση για τα αίτια της οποίας θα αναφερθώ στο τέλος !
Από τις Σέρρες υπήρχε ενδιαφέρον αφού συμμετείχαν 6 μέλη της Λ.Α.Μ.Σ.
Σεβόμενος τα χρόνια που ασχολείται με το άθλημα θα αρχίσω από τον «Πορτοκάλη¨ κ.Θόδωρο Μικρόπουλο ο οποίος και το 2.05 που έγραψε 4oς στην κατηγορία του οφείλεται καθαρά στα χέρια του οδηγού αφού το πλέον ακατάλληλο αυτοκίνητο για αναβάσεις είναι η παλιά ,βαρειά και μη αναβαθμισμένη integralle. Μπορεί  να μην πήρε μια θέση στο βάθρο της κατηγορίας του αλλά σίγουρα πήρε ότι είχε να δώσει η LANCIA INTEGRALLE και σίγουρα αυτό τον ικανοποίησε.
Ο Ιωάννης Ξανθόπουλος παρά το «τεράστιο» πρόβλημα που του έβγαλαν τα δοκιμαστικά κατόρθωσε την Κυριακή το πρωί να έχει το ALFAsud ετοιμοπόλεμο στην γραμμή εκκίνησης. Η πρώτη θέση στην κλάση FSA 2000 κ.ε αποδεικνύει την δουλειά που έχει γίνει πάνω στο αυτοκίνητο από τα χέρια του οδηγού και τις οδηγικές ικανότητες του Γιάννη που συστηματικά ανεβάζει συνεχώς επίπεδο.
Στην Δεύτερη θέση της ίδιας κατηγορίας ο Γιάννης Στοίλας με την «ψιλολιφταρισμένη γιαγιά» OPEL ASCONA η οποία κινήθηκε σε ρυθμούς «αέρα» ειδικά στο δεύτερο πέρασμα όταν είδε ότι μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση από ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο που ευνοείται στην ανάβαση.
Στην τρίτη θέση της ίδιας κατηγορίας ο νεαρός και πρωτοεμφανιζόμενος σε ΑΝΑΒΑΣΗ Δημήτρης Ζωίδης με μία ALFA 145 άφησε υποσχέσεις αφού τα 2-3δλ σε κάθε πέρασμα από τον ανταγωνισμό δεν είναι απαγορευτικά για το μέλλον.Πάτησε σε καθαρές γραμμές και η εμπειρία θα του προσφέρει , αν συνεχίσει , σίγουρα νίκες! Ο κ.Γιουβανίδης Παναγιώτης  με CITROEN AX στην κατηγορία μέχρι 1600 κ.ε έγραψε 2 αξιοπρεπέστατα περάσματα 2:06.65 και 2:03.61 που τον έφεραν στην 4η θέση της κατηγορίας Ο κ.Ρακιτζής Γρηγόρης με  PEUGEOT 306 ήταν μακρυά από τον ανταγωνισμό αλλά τερμάτισε τον αγώνα.
Νικητής του αγώνα ο κ.Λαζαρίδης από την Δράμα με το θηριώδες MITSUBISHI EVO 8 των 503 ίππων που «έγραψε» 1:46.68 στα χρονόμετρα μακράν του συναγωνισμού!
Άμεση και επαγγελματική η έκδοση των αποτελεσμάτων από τα μέλη της Λ.Α.Μ.Σ όμως θα σταθώ σε κάποια θέματα για να είναι άριστη  η 4η Ανάβαση Νιγρίτας! Οι ελλείψεις και η απειρία στα Κ  κάποιων «κριτών» είχαν σαν αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις στα δοκιμαστικά. Είναι αυτονόητο όταν ο αλυτάρχης διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν διπλοί κριτές στα Κ και δεν έχει αξιολόγηση των ικανοτήτων τους δεν ξεκινάει τα δοκιμαστικά!
Ειναι αδιανόητο ο βοηθός αλυτάρχη κ.Χανίογλου να έχει περάσει 2 φορές την ανάβαση πριν την εκκίνηση και να επιτρέψει την  εκκίνηση των
δοκιμαστικών !
13. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΤΩΝ Αναφέρονται παρακάτω, μεταξύ άλλων, οι κυριότερες υποχρεώσεις των Οργανωτών. 
13.1 Βασική υποχρέωση τους είναι ότι πρέπει σε κάθε «Κ» να υπάρχουν τουλάχιστον 2 κριτές.
Ευτυχώς η παράλειψη διορθώθηκε και την ημέρα της Ανάβασης  όλα δούλεψαν «ρολόι»!
Οταν ανατίθεται ένας ενεργός ρόλος σε οποιονδήποτε,χορηγό, αγωνοδίκη,κριτή   σε αγώνα της Λ.Α.Μ.Σ πρέπει να σέβεται τα 43 χρόνια της λέσχης και των ασφαλών οργανώσεων ,να γνωρίζει τους κανονισμούς και να είναι ευγενικός !
13.8 Σε περιπτώσεις διακοπής ή έκτακτης ανάγκης, μόνο τo αυτοκίνητο του Αλυτάρχη θα μπορεί να μεταβεί στο σημείο του συμβάντος, εκτός φυσικά από τα οχήματα άμεσης επέμβασης (ασθενοφόρο, πυροσβεστικό, κλπ). Σημειώνεται ότι τα αυτοκίνητα της Οργάνωσης, από την έναρξη των δοκιμών έως το τέλος του αγώνα, επιτρέπεται να κινηθούν μόνο με εντολή του Αλυτάρχη. Επιπλέον, επιβάλλεται στα αυτοκίνητα της Οργάνωσης να επιβαίνουν μόνο ασφαλισμένα στελέχη του αγώνα.
 Ενημερώστε λοιπόν τον «κύριο»  που  » άνοιγε» τον αγώνα πριν το πρώτο αγωνιστικό και δεν ηταν ο ΑΛΥΤΆΡΧΗΣ ή ο βοηθός ΑλυτάρχηΟ ρόλος του  πλοηγού  αυτοκινήτου και επιβάλλεται να είναι του ΑΛΥΤΑΡΧΗ είναι για τα μέτρα ασφαλείας και ΟΧΙ για να επιδειχθούν οι οδηγικές ικανότητες του οδηγού με αυτοκίνητο που διαθέτει Roll bar, Roll cage, καθίσματα μπάκετ, αγωνιστική εξάτμιση, ζώνες 4 ή 6 σημείων ή αγωνιστική εξωτερική εμφάνιση. ! Δεύτερον τα ελαστικά της Lancia ήταν ακατάλληλα(;) δημιουργώντας δύο φορές θέμα στον τερματισμό  και τρίτον ότι το ουραγό αυτοκίνητο ελευθερώνει την ειδική διαδρομή. Η ανεπάρκεια της ευγένιάς του και των γνώσεων του είναι ανάλογη των κιλών του!

Περδικίδης Βασίλειος.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com