Δήμος Εμμανουήλ Παππά : Στη μνήμη του ήρωα, με τη λάμψη του Προέδρου ( ΦΩΤΟ )

watermarked-κερκινιτης-640x480.jpg

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας έδωσε ξεχωριστή λάμψη στον φετινό 19ο αγώνα δρόμου 17 χιλιομέτρων που διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σε συνεργασία με τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά στα πλαίσια των εκδηλώσεων στη μνήμη του ομώνυμου ήρωα του 1821.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έκανε τις απονομές στους τρεις πρώτους νικητές του αγώνα, ο οποίος φέτος σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών. Εκατόν είκοσι δύο αθλητές (ανάμεσα τους 16 γυναίκες) από ολόκληρη την Ελλάδα έτρεξαν 17 χιλιόμετρα σε μια πανέμορφη διαδρομή για να τιμήσουν τη μνήμη του ήρωα Εμμανουήλ Παπά.

Αναμνηστική φωτογραφία των αθλητών μπροστά στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στις Σέρρες πριν την εκκίνηση του αγώνα

Η αφετηρία του αγώνα ήταν μπροστά από τον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών και η διαδρομή ήταν Εθνικής Αντίστασης- Μαρούλη- Άγιος Ιωάννης- Επτάμυλοι-Παράπλευρη οδός Εθνικής Σερρών-Δράμας-Νέο Σούλι-Άγιο Πνεύμα και ο τερματισμός στον Εμμανουήλ Παππά Σερρών.

Η εκκίνηση του αγώνα στην Πλατεία Ελευθερίας

Συνολικά 104 άνδρες και οι 16 γυναίκες τερμάτισαν στον αγώνα με νικητή τον Δήμο Μαγγίνα (ΑΟ Μυκόνου) με ρεκόρ διαδρομής 1.01.02, δεύτερο τον Ιωάννη Κρέκα (Άρης) 1.05 και τρίτο το Αθανάσιο Καραμπιτσάκη (ΣΑΠΚ Νεάπολης) 1.04.25.

Οι τρεις πρώτοι του αγώνα Δήμος Μαγγίνας, Ιωάννης Κρέκας και Αθανάσιος Καραμπιτσάκης

Στις γυναίκες οι τρεις πρώτες συμβολικά τερμάτισαν μαζί και ήταν η Ντίνα Μαργαρίτα, η Βασιλική  Καραγεωργάκη και η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (αθλήτριες του ΣΑΠΚ Νεάπολης) με χρόνο 1.18.42.

Οι τρεις πρώτες γυναίκες με τους Γιάννη Λιούμπα, Βύρωνα Μπάλτσιο και Στέλλα Σπανουδάκη

Οι αθλητές που τερμάτισαν πρώτοι μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη διοργάνωση, επεσήμαναν τις δυσκολίες της διαδρομής (δύσκολες ανηφόρες), έκαναν αναφορά στην πολύ όμορφη υποδοχή που τους επεφύλαξαν οι κάτοικοι των χωριών από όπου πέρασαν κατά τη διάρκεια της διαδρομής και υπογράμμισαν ότι ήταν μεγάλη τιμή για αυτούς που συμμετείχαν σε έναν αγώνα για να τιμηθεί η μνήμη ενός ήρωα του 1821 και ότι πήραν τα μετάλλια από τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ΕΡΑ Σπορ με ζωντανές συνδέσεις στην εκπομπή «Αθλητικός τουρισμός» κάλυψε τον αγώνα σε όλη τη διάρκεια του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει συγχαρητήρια στον 3ο νικητή Αθανάσιο Καραμπιτσάκη

Οι διοργανωτές, οι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ, οι άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού, οι εθελοντές πήραν άριστα όπως και η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών που συνέβαλε με τα στελέχη της στην επιτυχία του αγώνα.

Αναμνηστική φωτογραφία διοργανωτών, εθελοντών και της ΕΡΤ Σερρών μπροστά στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παππά
Οι αθλητές του Ναυταθλητικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεθελινού «Κερκινίτης» πήραν μέρος στον αγώνα
Ο Δήμος Μαγγίνας κόβει πρώτος το νήμα με ρεκόρ αγώνα
Οι τρεις πρώτες γυναίκες συμβολικά τερματίζουν μαζί τον αγώνα
Ο περσινός νικητής αλλά και άτυχος του φετινού αγώνα Γιώργος Σίκαλος που αν και τραυματίας έτρεξε αλλά λίγο μετά τον Αϊ Γιάννη εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού (εδώ με τον προπονητή του Άκη Παρασκευόπουλο)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

 

ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com