Δήμος Εμμανουήλ Παππά : Τοπικός αστυνόμος στον Νέο Σκοπό

ASTYNOMOS6-768x512.jpg

Μπορεί τελικά το ΑΤ να μην στεγαστεί στο πρώην δημαρχείο Νέου Σκοπού .Όμως στην δημοτική κοινότητα στα πλαίσια του θεσμού του τοπικού αστυνόμου θα υπάρχει παρουσία αστυνομικού καθ όλη την διάρκεια της ημέρας . Το δημοτικό συμβούλιο Εμμανουήλ Παππά έκανε δεκτό το αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας και θα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα για την στέγαση στο πρώην δημαρχείο Νέου Σκοπού .όπου καθημερινά θα υπάρχουν δύο βάρδιες αστυνομικών από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ 

Οι αρμοδιότητες των αστυνομικών της γειτονιάς

– Επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών ζητώντας σε περίπτωση αδυναμίας αντιμετώπισης τους, τη συνδρομή της υπηρεσίας του.

– Ασκεί τα προανακριτικά του καθήκοντα και προβαίνει στις άμεσες -επείγουσες προανακριτικές πράξεις, συλλέγει τα απαραίτητα στοιχεία και γενικά κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες, μέχρις ότου επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία.

 Ενημερώνει άμεσα το διοικητή της υπηρεσίας στην οποία υπάγεται διοικητικά για κάθε συμβάν σημαντικού ή επείγοντος χαρακτήρα και λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα αντιμετώπισης του.

– Υποβάλλει, καθημερινά αναφορά για τη δραστηριότητα του προηγουμένου 24ώρου και ιδίως για συμβάντα τα οποία έλαβαν χώρα στην περιοχή ευθύνης του.

– Ενημερώνει, διευκολύνει και κατευθύνει τους πολίτες σχετικώς με τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

– Αναπτύσσει επαφές με υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών έχουν σκοπό τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top