Δήμος Σερρών : Ένας χρόνος ….αισιοδοξίας για τα στρατόπεδα

stratopedo_empappa.jpg

Πριν ακριβώς από ένα χρόνο στην πόλη των Σερρών είχαν βρεθεί ο υποστράτηγος, Γεώργιος Σταθιάς,διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας , ο Γιώργος Ζησιμάτος, σύμβουλος υπουργού Εθνικής Άμυνας .Τότε στην συνέντευξη τύπου που είχαν παραχωρήσει είχαν αφήσει αστερίσκους στην ολοκλήρωση της συμφωνίας .Ο δήμαρχος κ Αγγελίδης και τότε είχε εκφράσει την πίστη του οτι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί  « Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν θέλουν να μας τα δώσουν .Πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά και θα υλοποιηθεί η συμφωνία .Ούτε κενό υπάρχει ούτε παράλειψη >> 

Ένα χρόνο μετά τα πράγματα παραμένουν στάσιμα με τον δήμαρχο να εξακολουθεί να δηλώνει αισιόδοξος

Διαβάστε το ρεπορτάζ απο την επίσκεψη των ανθρώπων του υπουργείου στις 28 Ιουλίου 2016 

«Αν κάποιος θέλει να βρει προσκόμματα για “να στρίψει δια του αρραβώνος” αυτό είναι άλλο θέμα ,αλλά δεν το πιστεύω», δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης,για το θέμα της βιωσιμότητας στην πρόταση –συμφωνία που έχει κάνει ο Δήμος Σερρών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

«Δεν υπάρχει κανένα κενό, ούτε παράλειψη στην συμφωνία. Αν κάποιος θέλει να βρει προσκόμματα για “να στρίψει δια του αρραβώνος” αυτό είναι άλλο θέμα ,αλλά δεν το πιστεύω», δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών,Πέτρος Αγγελίδης,για το θέμα της βιωσιμότητας στην πρόταση –συμφωνία που έχει κάνει ο Δήμος Σερρών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Ιουλίου 2016, στην αίθουσα της ΤΕΔΚ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο υποστράτηγος, Γεώργιος Σταθιάς,διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας , ο Γιώργος Ζησιμάτος, σύμβουλος υπουργού Εθνικής Άμυνας, και εκ μέρους του δήμου Ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Παύλος Μυστακίδης.

Ο δήμαρχος Σερρών ,σε δηλώσεις του, για τα αποτελέσματα της συνάντησης τόνισε «Η επίσκεψη του κ. Σταθιάκαι του κ. Ζησιμάτου, ήταν μια διερευνητική επίσκεψη ήρθαν να σχηματίσουν μια εικόνα από κοντά για το θέμα των στρατοπέδων, άλλωστε επισκεφτήκαμε και τους χώρους των στρατοπέδων και συζητήσαμε για το θέμα της συμφωνίας που έχει γίνει μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του δήμου Σερρών, μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2011και είναι στο τέλος πλέον τώρα το 2016,μετά την έκδοση στο ΦΕΚ για την πολεοδόμηση στο στρατόπεδο του Εμμανουήλ Παππά .Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση ενημερώθηκαν και θα ακολουθήσει μια δεύτερη συνάντηση στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα»

« Θέσανε η συμφωνία να είναιεπ΄ωφελεία και των δύο πλευρών και να υπάρχει βιωσιμότητα της όλης προσπάθειας και τους είπα χαίρομαι που συμφωνούμε απόλυτα. Ταυτίζονται οι απόψεις μας και αυτό κάναμε με την συμφωνία , και ωφελείται και το υπουργείο άμυνας και η τοπική κοινωνία και με συμφωνία που διασφαλίζει την βιωσιμότητα της λειτουργίας όλων των κτιρίων» τόνισε ο κ. Αγγελίδης.

Εντούτοις τόσο ο κ. Σταθιάς όσο και ο κ. Ζησιμάτος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το απόγευμα ,είπαν ότι η συμφωνία με τον δήμο Σερρών είναι καλή αλλά έχει ένα κενό, δεν έχει μελέτη βιωσιμότητας .

Απαντώντας ο κ. Αγγελίδης ,δήλωσε «Δεν υπάρχει κανένα κενό ,ούτε παράλειψη η συμφωνία που κάναμε και η προσπάθεια αύτη για τα στρατόπεδα βασίζεται στον παλιό νόμο και θα ολοκληρωθεί με τον παλιό νόμο όπως άλλωστε προβλέπεται και από τον καινούριο νόμο .Σύμφων αμε τον παλιό νόμο δεν προβλέπεται καμία μελέτη βιωσιμότητας,ούτε χρειαζότανκαμία μελέτη βιωσιμότητας, ούτε μας ζήτησαν καμία μελέτη βιωσιμότητας. Και απεδείχθη ότι δεν χρειαζόταν διότι εγκρίθηκαν οι πολεοδομικές μελέτες και έγιναν νόμος αφού τον υπόγραψαν τέσσερις υπουργοί . Αυτή είναι η τρανταχτή απόδειξη»

«Απαντήσαμε στο θέμα της βιωσιμότητας και είναι πολύ απλό .Τα κτίρια στα στρατόπεδα θα χρησιμοποιηθούν για κοινωφελούς σκοπούς και όπως συντηρούμε τα σχολεία ,τα ΚΑΠΗ ,έτσι θα συντηρήσουμε και αυτά . Η αξιοποίηση θα γίνει μέσω προγραμμάτων .Αν θέλουν να καταθέσουμε και εγγράφως ευχαρίστως να τα καταθέσουμε.Δεν τίθεται θέμα βιωσιμότητας ,γιατί εκεί δεν θα γίνουν επιχειρήσεις αλλά για κοινωφελείς σκοπούς και πράσινο . Όπως συντηρούμε το πράσινο στο δήμο έτσι θα συντηρήσουμε και αυτά .Τα δύο στρατόπεδα τα συντηρούμε με δικά μας χρήματα και δίνουμε 40.000ευρώ κάθε χρόνο για την συντήρησή τους και βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση με τα εν ενεργεία στρατόπεδα .Τα είδαν με τα μάτια τους και δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν. Από το 2012 μέχρι τώρα δώσαμε 200χιλ ευρώ γι α την συντήρησή τους ,όταν αναλάβαμε αυτά τα στρατόπεδα ήταν ζούγκλα» ανέφερε ο κ. Αγγελίδης

Στην ερώτηση μήπως δεν επιθυμεί το υπουργείο να διατηρήσει την συμφωνία , ο Δήμαρχος Σερρών,δήλωσε « Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν θέλουν να μας τα δώσουν . Πριν λίγες μέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεσμεύτηκε για τα στρατόπεδα στις Σέρρες . Δεν μπορώ να διανοηθώ. Πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά και θα υλοποιηθεί η συμφωνία»

«Ούτε κενό υπάρχει ούτε παράλειψη .Οι άνθρωποι έκαναν μια ερώτηση πως θα τα συντηρούμε και απάντησα όπως συντηρούμε όλα τα κτίρια τα δημόσια όπως και αυτά . Αν θέλουν να καταθέσουμε και εγγράφως θα το κάνουμε. Γίνεται ένας ντόρος για το τίποτα».

«Κάνουμε ντόρο για την βιωσιμότητα ενός σχολείου ,ενός παιδικού σταθμού ,ενός ΚΑΠΗ;» διερωτήθηκε οκ. Αγγελίδης επισημαίνοντας ότι το στρατόπεδο Παπαλουκά είναι χαρακτηρισμένο ως πολιτιστικό πάρκο και οι φορείς στοςυ οποίους θα δοθεί προς χρήσηθα αναλάβουν την συντήρησή των κτιρίων.

« Είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά, θα επικρατήσει η λογική .Πιστεύω στην λογική και στο δίκιο και αυτό θα συμβεί θα ολοκληρωθεί η συμφωνία που κάναμε με τον παλιό νόμο .Άλλωστε το δήλωσαν και οι ίδιοι ότι η δέσμευση του υπουργού ισχύει. Είπαν ότι η συμφωνία είναι πολύ καλή , η δέσμευση του υπουργού θα τηρηθεί ,ο δήμος έκανε πολύ καλή δουλειά» σημείωσε ο κ. Αγγελίδης

«Το επιπλέον που είπαν για την βιωσιμότητα δεν ζητήθηκε ποτέ και με τον παλιό νόμο δεν χρειαζόταν. Αν κάποιος θέλει να βρει προσκόμματα για “να στρίψει δια του αρραβώνος” αυτό είναι άλλο θέμα ,αλλά δεν το πιστεύω . Σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας υπουργός δεσμεύεται μια μέραστην Βουλή και την άλλη μέραμετανιώνει . Δεν νομίζω ότι θα συμβεί» υποστήριξε ο δήμαρχος Σερρών .

Ο κ. Αγγελίδης δήλωσε ότι θα γίνει ενημέρωση των δημοτικών συμβούλωνγια την συνάντηση με τον κ. Σταθιά και τον κ. Ζησιμάτοκαι τα αποτελέσματα τηςστην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στα τέλη Αυγούστου .

Δήμητρα Μετόκη

http://www.e-simerini.com

Μοιραστείτε το

One thought on “Δήμος Σερρών : Ένας χρόνος ….αισιοδοξίας για τα στρατόπεδα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com