Δήμος Σερρών : Αθετήθηκαν οι υποσχέσεις για την χρηματοδότηση του εκπαιδευτικού έργου Ελλάδα, Κύπρος, Ομογένεια

-λήψης-11.jpg

Στον αέρα βρίσκεται η συνέχιση του προγράμματος  Ελλάδα, Κύπρος, Ομογένεια . Σύμφωνα με την επιστολή του   κ. Ιωάννη Πούλιου, συντονιστή του προγράμματος από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών ο δήμος Σερρών αν και είχε υποσχεθεί οτι θα καλύψει το κόστος του προηγούμενου προγράμματος ύψους 2.500 ευρώ δεν το έπραξε .

Η επιστολή  του κ Πουλιου προς τους Κύπριους Εκπαιδευτικούς 

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι καλημέρα,

Καταρχάς σας ζητούμε συγγνώμη που σας ενοχλούμε καταμεσής του καλοκαιριού, αλλά θεωρούμε οτι είστε μέλη αυτής της μεγάλης «οικογένειας» που δημιουργήσαμε με το πρόγραμμά μας για την Κύπρο.

Δυστυχώς 4 χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος και παρά τη δεδομένη του επιτυχία και διάχυση (πάνω από 1000 σχολικές μονάδες από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια, πάνω από 120.000 μαθητές και περίπου 8.000 μαθητικές δημιουργίες), δεν καταφέραμε να πείσουμε κανέναν δημόσιο φορέα (στην Κύπρο) για την ανάγκη συνέχισης της στήριξής του. Παρ’ όλες τις υποσχέσεις του Επιτρόπου Προεδρίας, κ. Φωτίου αλλά και τη συγχαρητήρια επιστολή του υπουργού παιδείας κ. Χαμπιαούρη, το αίτημά μας για στήριξη του προγράμματος ώστε να συνεχιστεί και του χρόνου δεν έγινε δεκτό.

Θυμίζουμε σε όλους ότι όλοι εμείς που εργαζόμαστε για το πρόγραμμα ούτε πληρωνόμαστε για τον σκοπό αυτό και ούτε φυσικά και διεκδικούμε αμοιβές. Μόνο μας κίνητρο η αγάπη μας για την Κύπρο μας. Αυτό που ζητάμε είναι η κάλυψη των στοιχειωδών δαπανών του προγράμματος (εκτυπώσεις, ταχυδρομικά έξοδα, μετακινήσεις διοργανωτών για την εκδήλωση, διαμονή διοργανωτών για την εκδήλωση) που είναι περίπου 3.500 ευρώ (δηλαδή ο μισθός ενός Κύπριου εκπαιδευτικού για έναν περίπου… μήνα). Δυστυχώς ούτε αυτό το ποσό δεν μας δόθηκε.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου περσινού προγράμματος, εμείς από τη Διεύθυνση Π.Ε. Σερρών αναγκαστήκαμε να καλύψουμε από τους πενιχρούς οικογενειακούς μας προϋπολογισμούς το ποσό των 2.500 περίπου ευρώ (καθώς ο Δήμος Σερρών που μας είχε υποσχεθεί ότι θα τα καλύψει μετά την επιστροφή μας από την Κύπρο, δεν το έκανε).

Απευθυνόμαστε σε σας μια που για την Κυπριακή πολιτεία και την κυπριακή εκκλησία (στην οποία επίσης απευθυνθήκαμε) το πρόγραμμα δεν είναι σημαντικό και απαραίτητο, ώστε να μας βοηθήσετε στη συγκέντρωση αυτού του ποσού (πέραν της εθνικής ανάγκης που καλύπτει το πρόγραμμα, της ανάγκης δηλαδή να φέρουμε σε επαφή τις εκπαιδευτικές κοινότητες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, σας ενημερώνουμε ότι ουδόλως ασήμαντη ήταν η προσφορά του προγράμματος στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου καθώς εκατοντάδες σχολεία την επισκέφτηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος και σήμερα το πρόγραμμά μας είναι ο μοναδικός -θεσμικά- τρόπος για να επισκεφτεί ένα ελλαδικό σχολείο την Κύπρο). Είναι σημαντικό να συγκεντρωθούν αυτά τα χρήματα ως τα τέλη Αυγούστου ώστε το πρόγραμμα να ξεκινήσει έγκαιρα με την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιονδήποτε δημόσιο φορέα, σύλλογο, οργανισμό ίδρυμα κλπ αλλά και ιδιώτη (που θα λάβει τη δέσμευση δημόσιας προβολής στην εκδήλωση) και φυσικά μπορείτε να συγκεντρώσετε μικρότερα ποσά που αθροιστικά θα φτάσουν στις 3.500 ευρώ που απαιτούνται.
Για μας όλη αυτή η έκκληση δεν είναι ευχάριστη, θα έλεγα μάλιστα ότι είναι και προσβλητική η αντιμετώπιση.

Ξέροντας όμως τι έχουμε καταφέρει αυτά τα 4 χρόνια και τι μπορούμε ακόμη να κάνουμε, αφήνουμε στην άκρη τις προσωπικές μας πικρίες και σας παρακαλούμε να βοηθήσετε με όποιον τρόπο κρίνετε.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Γιάννης Πούλιος


Πούλιος Ιωάννης, εκπαιδευτικός
Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων
Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top