Δήμος Σερρών :Ασιόδοξος για τις εκλογές ο Θόδωρος Αραμπατζής

-λήψης-1-19.jpg

O πρόεδρος του Δ.Σ. Σερρών και υποψήφιος δήμαρχος Σερρών Θεόδωρος 

Αραμπατζής στη συνέντευξη στο «Σ.Θ.» απαντά στις ερωτήσεις και αναφέρεται στη 

πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. Σερρών η οποία συνέπεσε χρονικά με την επίσκεψη 

της προέδρου του Κινήματος της Αλλαγής Φώφης Γεννηματά. Aισιοδοξεί ότι το θέμα 

των Στρατοπέδων θα έχει αίσιο τέλος για τον Δήμο Σερρών και πιστεύει ότι οι 

δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε πολιτισμένο κλίμα…

Kύριε πρόεδρε φωτίστε τα κενά ενημέρωσης που έχουμε από τη πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. Σερρών η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιουλίου;

Το Δ.Σ δεν είχε δύσκολα θέματα, όλα βέβαια τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι σημαντικά γιατί αφορούν την λειτουργία του Δήμου. Μας απασχόλησε σε μεγάλο τμήμα της συνεδρίασης η ενημέρωση- αποτίμηση που υπήρξε από τoν τεχνικό σύμβουλο Δημήτρη Ρωσάκη για το πρόγραμμα MAPS που αφορά την αξιοποίηση των στρατοπέδων. Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, η συζήτηση «απλώθηκε» περισσότερο για τη κυριότητα των Στρατοπέδων αλλά αυτό δεν ήταν θέμα της ημερήσιας διάταξης.Όλα τα υπόλοιπα θέματα κύλησαν σχετικά ομαλά. Υπήρχε ένα αίτημα των κατοίκων της Ορεινής για επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν διότι δεν προχώρησε το σχετικό εγχείρημα για τη δημιουργία οικισμού.Οι κάτοικοι δικαιολογημένα ζητούν την επιστροφή των χρημάτων τους γιατί τα έχουν καταβάλει. Εμείς ως Δήμος από το νόμο δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε απόφαση για την επιστροφή των χρημάτων.Στη συνεδρίαση παρίστατο και δικηγόρος εκπρόσωπος των κατοίκων της Ορεινής. Το θέμα θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και καλό είναι να δικαιωθούν γιατί κανείς δεν θέλει να εισπράξει χρήματα που δεν του ανήκουν.

Τα χωριά ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν αυτό το διάστημα;

Λόγω των καιρικών συνθηκών έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στην αγροτική οδοποιία. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι καλλιέργειες και οι αποδόσεις τους, θέμα για το οποίο εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι. Οι καιρικές συνθήκες δημιουργούν προβλήματα στην οδοποιία και είναι εύλογα τα παράπονα τους. Ο μηχανισμός που διαθέτουμε για την αποκατάσταση δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλα τα χωριά. Έχουμε δυο γκεϊντερ στη διάθεση μας. Φέτος ενισχύσαμε παρά πολύ τον κωδικό της αγροτικής οδοποιίας άλλα δεν αρκεί. Διότι προχωρείς σε αποκατάσταση των δρόμων αλλά οι καιρικές συνθήκες ακυρώνουν τη δουλειά που έχει γίνει και βρίσκεσαι πάλι στο μηδέν.

Το θέμα των Στρατοπέδων πώς εξελίσσεται;

Αισιοδοξούμε ότι θα δοθεί ένα τέλος στο θέμα αυτό. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και περιμένουμε την έκδοση της απόφασης.Εμείς θέλουμε τα στρατόπεδα θα περάσουν στους δημότες και είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί αυτό.

Θα κλείσει το θέμα ως το τέλος του χρόνου;

Προβλέψεις δεν μπορώ να κάνω. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ότι θα υπάρξει ένα τέλος σε αυτή την περιπέτεια.

Για σας φαντάζομαι ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό εν όψει της προεκλογικής περιόδου;

Για μας η δράση δεν σταματά επειδή διοικούμε το Δήμο.Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι μεγάλες.Οι ρυθμοί θα ενταθούν επειδή από τον Σεπτέμβριο θα μπούμε την τελική ευθεία λόγω των προγραμματισμένων εκλογών τον Μαϊο του 2019. Απομένουν δέκα μήνες περίπου. Εμείς είμαστε έτοιμοι σε μεγάλο μέρος. Υπολείπονται να διευκρινιστούν κάποια σημεία του εκλογικού νόμου.Οι επισκέψεις, οι συναντήσεις θα πυκνώσουν αυτό το διάστημα. Πιστεύω στους συνεργάτες που είναι δίπλα μου και στηρίζουν την υποψηφιότητα μου. Την παράταξη μας στηρίζουν άνθρωποι με πλούσια εμπειρία αλλά και νέοι με όρεξη και διάθεση να προσφέρουν. Πιστεύω ότι θα υπάρξει δέσιμο της παλιάς ομάδας με τα νέα πρόσωπα που εμπλουτίζουν τον συνδυασμό μας ώστε να φέρουμε το ποθητό αποτέλεσμα στις εκλογές. Θέλω να πιστεύω ότι η προεκλογική περίοδος θα χαρακτηρίζεται από πολιτισμένο κλίμα. Καλό θα είναι να κυριαρχήσει ο ευπρεπής διάλογος και το επιχείρημα.

Δ.Ν.

Πηγή: sertharros.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top