Δήμος Σερρών : Δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής για την Ημέρα της Γυναίκας

a25a032e.jpg

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Σερρών, στα πλαίσια της Ημέρας της Γυναίκας 8 Μαρτίου 2018, διοργανώνει τις παρακάτω δράσεις:

  1. Street work– ενημέρωση & ευαισθητοποίηση πολιτών στην πλατεία Κρονίου, την Πέμπτη 8 Μαρτίου και ώρες 11:00-13:00.

  2. Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μιλάω- Αισθάνομαι- ΦωτογραφίΖΩ», με φωτογραφίες που τράβηξαν συμβουλευόμενες γυναίκες του Κέντρου στο φουαγιέ του ΔηΠεΘε, την Παρασκευή 9, και το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου 2018. Στη συνέχεια η έκθεση θα μεταφερθεί μόνιμα στο χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Επιπλέον, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Σερρών θα συμμετέχει σε ημερίδα που θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Κοινότητας Σιδηροκάστρου με θέμα: «Ημέρα της Γυναίκας – Συζητώντας για τη βία κατά των γυναικών», την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, στις 11:00, στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Σιδηροκάστρου.

Ενημερωτικό Σημείωμα

Έκθεση Φωτογραφίας – «Μιλάω, Αισθάνομαι, ΦωτογραφίΖΩ»

8 Μαρτίου- ημέρα της γυναίκας, ημέρα μνήμης και αφύπνισης για τους αγώνες των γυναικών.

Στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Σερρών, η ημέρα αυτή αφιερώνεται σε όλες τις γυναίκες που ανέβηκαν τα σκαλιά του και πέρασαν την πόρτα του. Συμβολικά, ανέβηκαν το δικό τους δύσκολο δρόμο και κατάφεραν να βρουν το δικό τους μονοπάτι για να βγουν από την κακοποίηση και την καταπίεση.

Από το 2013, γνωρίσαμε 348 ξεχωριστές γυναίκες και μαζί προχωρήσαμε σε ισάριθμους διαφορετικούς δρόμους.

Κάποιες από αυτές μας παρουσιάζουν τη δική τους αλήθεια μέσα από μια φωτογραφία. Αποτυπώνουν, με τη βοήθεια του φωτογραφικού φακού, τα συναισθήματά τους και μας μιλούν, σπάζοντας τα σιωπή τους, μέσα από την εικόνα και το προσωπικό τους μήνυμα που τη συνοδεύει.

Οι γυναίκες αυτές στέλνουν μηνύματα δύναμης και αλληλεγγύης σε κάθε γυναίκα που βιώνει τη βία, τη διάκριση, την ευαλωτότητα και δίνουν την ευκαιρία στον/την καθένα/μία να βρει σε αυτά τη γυναίκα δίπλα του/ης ή και τον εαυτό του/ης.

Η έκθεση φωτογραφίας θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του ΔηΠεΘε την Παρασκευή 9 και το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου 2018 και στη συνέχεια θα μεταφερθεί μόνιμα στο χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου (Ι. Δραγούμη 10).

Ευχαριστούμε θερμά τις γυναίκες που συμμετείχαν.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top