Δήμος Σερρών : Ημερίδα στο Γυμνάσιο Λευκώνα

gymnasioleykwnahmerida.jpg

«Ας μιλήσουμε για αυτά που μας ενδιαφέρουν» ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο του Λευκώνα  από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Γυμνάσιο του Λευκώνα, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών . Η ημερίδα έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Λευκώνα και η συμμετοχή των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και ενεργή.

Ο διευθυντής του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Στ.Ρίζος και η υπεύθυνη του Σταθμού Φ. Καραμανίδου απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό και εισήγηση.

Την επιστημονική ομάδα συνέθεταν:

  • –Αναστάσιος Αναστασιάδης, ΠΕ Ιατρών, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών με θέμα: «Νοιάζομαι για την υγεία μου: Δεν καπνίζω».
  • –Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ΠΕ Ιατρών, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών με θέμα: «Φροντίζω τον εαυτό μου: Ατομική υγιεινή και ευεξία».
  • –Φωτεινή Τσουκνίδα ΠΕ Ψυχολόγων, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών με θέμα: «Συνυπάρχω: Σέβομαι τον εαυτό μου, σέβομαι τον άλλο»

Το μήνυμα της ημερίδας ήταν πως η προσωπική υγεία και ευεξία μας καθορίζεται από τις αξίες και τις συνήθειές μας. Επιλέγοντας τον σεβασμό του εαυτού μας και του άλλου όχι απλώς υπάρχουμε αλλά συνυπάρχουμε, συνδημιουργούμε, και μόνο μέσα από την διαδικασία της συνύπαρξης εξελισσόμαστε  ουσιαστικά σε όλους τους τομείς».

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top