Δήμος Σερρών και Φαρμακοποιοί : Φαρμακευτικό υλικό για τους Σύριους πρόσφυγες

6-10-15-farmakeio.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Σταυρούλα Αρβανίτη – Αγιαννίδου και ο Πρόεδρος των φαρμακοποιών Χρήστος Άγγος παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στις 6-10-2015 με θέμα την αποστολή φαρμάκων του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Σερρών στους Σύριους πρόσφυγες.

Να υπενθυμίσουμε ότι το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Σερρών αποδεικνύοντας έμπρακτα για μια ακόμη φορά την κοινωνική του ευαισθησία, συγκέντρωσε φαρμακευτικό υλικό για τους Σύριους πρόσφυγες και έστειλε επαρκή ποσότητα φάρμακων στις αρχές Σεπτεμβρίου 2015.

Τα φάρμακα που στάλθηκαν περιλαμβάνουν αντιβιοτικά, γάζες, παυσίπονα, αποσυμφορητικά, βρεφικά γάλατα κ.α.

Τα φάρμακα πήγαν οδικώς και παραδόθηκαν στην Ειδομένη του Κιλκίς, στους εκπρόσωπους του Ερυθρού Σταύρου και στους εκπρόσωπους των γιατρών χωρίς σύνορα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Σερρών, σε συνεργασία με τον φαρμακευτικό σύλλογο, πέτυχε να δημιουργήσει και να λειτουργεί το κοινωνικό φαρμακείο, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια να καλύψει τις ανάγκες ανήμπορων συμπολιτών μας σε φάρμακα δωρεάν.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το Κοινωνικό Φαρμακείο απέκτησε επάρκεια φάρμακων ώστε να μπορεί να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αναγκών.

Η δράση του Κοινωνικού Φαρμακείου επεκτάθηκε σε όλη την χώρα και σε ακριτικά νησιά όπως τους Λειψούς και το Αγαθονήσι.

Δημιουργήθηκε ένα εκτεταμένο δίκτυο αλληλεγγύης σε διάφορους φορείς και εκτός Ελλάδος όπου υπήρχε ανάγκη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις των καιρών.

Είναι μια ευγενική χειρονομία στην οποία όχι μόνο ανταποκρίθηκαν αλλά στήριξαν ενεργά ο φαρμακευτικός σύλλογος Σερρών καθώς και όλοι οι Σερραίοι πολίτες.

 

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top