Δήμος Σερρών : Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος ???

41968663_2159799450953893_4145308232857944064_n.jpg

Ζεσταίνουν τις μηχανές οι υποψήφιοι δήμαρχοι ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών .

Στο ΤΕΙ Σερρών βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Στέφανος Φωτιάδης με μέλη της παράταξης του όπου είχε συνάντηση με την διοίκηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 19/9/2018 έγινε συνάντηση στο Διοικητήριο του ΤΕΙ Σερρών, μεταξύ των πρυτανικών αρχών που αποτελούνταν από τον Πρύτανη κ. Χασάπη Δημήτριο και τους αντιπρυτάνεις κ.κ. Θεοδωρίδου Λίλα, Δαυίδ Κωνσταντίνο και Στρουθόπουλο Χαράλαμπο καθώς και τα μέλη της δημοτικής παράταξης “Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης” με τον επικεφαλής της παράταξης και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο κ. Στέφανο Φωτιάδη, τον οποίο συνόδευαν οι κ.κ. Ιλανίδου – Βίλλιου Δέσποινα, Καρυπίδης Παύλος, Κοτρώνης Παναγιώτης και Παπαδόπουλος Νάσος.

Στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Ίδρυμα στο πλαίσιο των νέων εξελίξεων, δηλαδή της επικείμενης συγχώνευσης των τριών ΤΕΙ (TEI Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών), Αλεξάνδρειο ΤΕΙ (Θεσσαλονίκης), και ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Καβάλα), τα οποία θα συγκροτήσουν ένα νέο ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα, με την ονομασία “ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ”. Ένα πλαίσιο το οποίο θεωρείται πλέον δεδομένο, καθώς η ψήφισή του αναμένεται το αργότερο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι του ΤΕΙ θεωρούν πολύ θετική την εξέλιξη αυτή, καθώς πλέον δημιουργούνται τρεις σχολές με επτά τμήματα – προστίθεται δηλαδή η Σχολή Διακόσμησης – εκτιμώντας δε ότι το ζήτημα της έδρας του νέου Πανεπιστημίου δεν είναι μείζονος σημασίας και δεν πρέπει να υπονομευθεί το όλο εγχείρημα

Επιπλέον ιδρύεται Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, το οποίο θα παρέχει πιστοποιήσεις στους αποφοίτους του.

Από την πλευρά της παράταξης “Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης” όλα τα στελέχη συμφώνησαν, ότι πρόκειται για ένα νέο θετικό θεσμικό πλαίσιο, με τον κ. Φωτιάδη να δεσμεύεται, ότι σε περίπτωση που είναι ο επόμενος δήμαρχος, θα υπάρξει στενή, μόνιμη και αμφίδρομη συνεργασία καταθέτοντας εν προκειμένω, συγκεκριμένες προτάσεις.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top