Δήμος Σερρών : Που και πως γίνονται αυτές οι δημοσκοπήσεις ????

38458583_1323157591150431_8022780149063745536_n.jpg

Τον γύρο των Σερραικών ΜΜΕ ( το οποίο κοινοποιούν και άνθρωποι της δημοτικής αρχής ) κάνει γκάλοπ που δείχνει οτι το 63% των Σερραίων δημοτών είναι ευχαριστημένοι ή πολύ ευχαριστημένοι από τις υποδομές της πόλης των Σερρών ( δηλαδή 6 στους 10 Σερραίους είναι ευχαριστημένοι από την κατάσταση των δρόμων στις Σέρρες??? ) .

Διαβάζοντας το κείμενο προκύπτουν μερικά ερωτήματα .

1.Μπορούν αυτοί που έκαναν το γκάλοπ να μας δώσουν πληροφορίες για τον τρόπο και την μέθοδο που έγινε ??.( προφορικά , τηλεφωνικά ,με προσωπική συνέντευξη , με χρήση ερωτηματολογίου ?? κ.λ.π )

2.Ήταν ανοιχτού ή κλειστού τύπου ???

3. Ήταν σταθμισμένο ??

4. Από αυτούς που ερωτήθηκαν πόσοι ήταν άνδρες , ποσες γυναίκες ?? κατανομή των ερωτώμενων ανά ηλικία .

Θεμελιώδεις αρχές ενός γκάλοπ . 

Αν δοθούν αυτά τα στοιχεία τότε ναι να συμφωνήσουμε και εμείς .Διαφορετικά ??

ΑΡΘΡΟ – ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΑΚΥΛΑ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

Καλημέρα σας κύριε Γκότση.

Πρωτίστως, να σας ευχαριστήσω που δεχτήκατε να μου παραχωρήσετε αυτή τη συνέντευξη και με δεχτήκατε στο γραφείο σας! Την Πέμπτη 19 ιουλίου κάναμε ένα γκάλοπ ρωτώντας ενδεικτικά 100 Σερραίους το εξης: «Με αφορμή τη πεζοδρόμηση στη Μεραρχίας και τη δημιουργία  παιδικής χαράς στην πλατεία του ΙΚΑ,είστε ευχαριστημένοι από τις υποδομές της πόλης;»

-Μπράβο,100 άτομα είναι ενα καλό δείγμα!

Τα αποτελέσματα του γκάλοπ διαμορφώθηκαν ως εξής:

 

  • 43 πολίτες δήλωσαν ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι
  • 37 πολίτες δήλωσαν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι &
  • 20 πολίτες δήλωσαν πως είναι ευχαριστημένοι αλλά θέλουν περισσότερα

 

-Άρα είμαστε στο συν. Έχουμε 43 και 20 μας κάνουν 63. Άρα πιάνουμε πάνω απο 60%, βέβαια  νομίζω οτι πρέπει να υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι δεν είναι ευχαριστημένοι ώστε εμείς να προσπαθήσουμε να τους ευχαριστήσουμε. Αλλά, γενική ομολογία, οι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται απ’έξω και βλέπουνε την πόλη,που ίσως την είδανε πρίν  5-10 χρόνια και τώρα έρχονται ξανά, για παράδειγμα οι φοιτητές που έρχονται να πάρουν το πτυχίο ή κάποιον θέλουν να δούνε,βλέπουν οτι η πόλη άλλαξε, απέκτησε ταυτότητα! Νομίζω οτι στους δύσκολους καιρούς αυτούς, ο Δήμος Σερρών έχει να παρουσιάσει έργο .Αν κάνετε μία έρευνα πανελλαδικά,θα δείτε οτι οι Σέρρες πρωτοπορούν στα έργα. Ας πιάσουμε, για παράδειγμα, τα βιοκλιματικά. Έγιναν αναπλάσεις σε χώρο έκτασης 33 στρεμμάτων, με κόκκινη άσφαλτο και ψυχρά υλικά. Έργο αξίας, περίπου, 4 εκατομμυρίων από το ΕΣΠΑ, στο οποίο εντάχθηκε ο Δήμος Σερρών, μεταξύ 70-80 Δήμων που δήλωσαν ενδιαφέρον. Εμείς ήμασταν μέσα στους 15 Δήμους που επιλέχθηκαν. Απο τους 15 Δήμους μερικοί Δήμοι είχαν και αποτυχία,δηλαδή δεν εκτέλεσαν σωστά το έργο.Εμείς είμαστε ο Δήμος που το εκτέλεσε σωστά. Μάλιστα, είχαμε γίνει «Viral» , δηλαδή παντού,απο την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη λέγανε «Δείτε τι γίνεται τις Σέρρες!>».  Να σας εξηγήσω τι σημαίνει ψυχρά υλικά και κόκκινη άσφαλτος. Η κόκκινη άσφαλτος,τα ψυχρά υλικά, τα πεζοδρόμια μειώνουν τη θερμοκρασία της περιοχής (Πλατεία εμπορίου, Νικολάου, Δυτικής Θράκης, Στρυμώνος κά). Κατά τους θερινούς μήνες, λόγω πυκνής δόμισης και τσιμέντου, η θερμοκρασία ανέβαινε κατα 3-4 βαθμούς επάνω. Οπότε, με αυτά τα υλικά, με υπαίθριους ανεμιστήρες και με συντριβάνια που λειτουργούν εκεί μπορέσαμε να βελτιώσουμε το μικροκλίμα και να μειώσουμε τη θερμοκρασία κατα 2-3 βαθμούς. Ξέρετε τι είναι 2-3 βαθμοί μείωση; Άλλο να έχεις 38 βαθμούς καύσωνα και άλλο 35,υπάρχει διαφορά μεγάλη. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε απο τους ίδιους τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Όσο για την πεζοδρόμηση της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή, πρώην Μεραρχίας τι να πείς; Ένα σαλόνι,ένα κόσμημα…Άμα ρωτήσετε οποιονδήποτε, θα σας πεί ότι το έργο αυτό σηματοδοτεί ολόκληρη την πόλη, ένα έργο που η Δημοτική αρχή αφήνει τη σφραγίδα της και όχι μόνο.

Μάλιστα. Αυτοί οι οποίοι έδωσαν αρνητική ψήφο βέβαια μου είπαν και τα παράπονα τα οποία έχουν. Τα συγκέντρωσα και σας παρουσιάζω αυτά που είπαν οι περισσότεροι πολίτες. Διαμαρτύρονται οτι δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης.

-Κοιτάξτε, η έλλειψη χώρων στάθμευσης δεν σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει έργα, άπλα διαμαρτύρονται για το πού θα βάλουν τα αμάξια τους. Θα τους δώσω βέβαια ένα δίκιο, αλλά θα πρέπει να εκλλείψει η νοοτροπία του πάμε να πιούμε καφέ με το αμάξι μας, πάμε να ψωνίσουμε ενα ρούχο με το αμαξι, πάμε στην ταβέρνα να φάμε με το αμάξι. Η μεγαλύτερη απόσταση απο το κέντρο,στη πόλη μας είναι 20 λεπτά με τα πόδια. Στη Θεσσαλονίκη, σε πάρκινγκ να το αφήσεις το αμάξι σου, κάνεις 20 λεπτά για να πας με τα πόδια σπίτι σου,και εκεί πληρώνεις. Άρα εδώ,μπορούμε να αφήσουμε τα αμάξια μας στο σπίτι,στη συνοικία που μένουμε, και να παμε στο κέντρο με τα πόδια. Αλλά και να έρθουμε με το αμάξι μας, πάλι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Υπάρχει το υπόγειο πάρκινγκ, που μπορούν για δύο ωρες, που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, να το αφήσουν. Στη Θεσσαλονίκη όταν πάμε πληρώνουμε το πάρκινγκ, εδώ δεν θέλουμε να πληρώσουμε. Επίσης δημιουργήσαμε 1000 θέσεις στο βόρειο πέταλο του Δημοτικού γηπέδου. Υπήρχε ενα πρόβλημα εκεί, όσον αφορά το οδόστρωμα αλλά το διορθώσαμε. Εκτός αυτού, υπάρχουν γενικά χώροι,όπως είναι και στο 8ο δημοτικό, πίσω απ’την αστυνομία, που μπορείς να αφήσεις το αμάξι σου και να πάς στο κέντρο. Δεν το θέλουν αυτό.. Άλλος θέλει να το έχει κάτω απο το σπίτι του. Μία κυρία που έπινε καφέ μου είπε ότι δεν έχουμε πάρκινγκ. Της είπα οτι όταν θέλετε να πιείτε καφέ θα αφήνετε το αμάξι στο υπόγειο πάρκινγκ και μου είπε: «Εκεί πρέπει να πληρώσω» και της είπα πως τα γούστα πληρώνονται. Δεν είναι δυνατόν να απολαμβάνεις τον καφέ σου και να έχεις το αμάξι σου δίπλα. Γενικά, υπάρχει μια κακή νοοτροπία σε όλους μας όσον αφορά την οδήγηση και το παρκάρισμα. Δεν σεβόμαστε τον πεζό, δεν σεβόμαστε την διάβαση, δεν σεβόμαστε τίποτα. Πιστεύω, πως αυτο πρέπει να αλλάξει και να γίνουμε καλύτεροι γιατί γενικά μια κοινωνία γίνεται καλύτερη όταν βελτιώνουμε απο τα πιο απλά πράγματα μέχρι τα πιο δύσκολα. Είμαι της άποψης ότι θα πρέπει να έχουμε τη νοοτροπία της Ευρώπης. Στην Ευρώπη όλα τα κέντρα είναι πεζοδρομημένα, εμείς αργήσαμε ακόμη και συγκριτικά με άλλες πόλεις της Ελλάδας. Δείτε τα Τρίκαλα ή την Κατερίνη, έχουν πεζοδρομηθεί. Αυτοί ήταν ένα «κλίκ» πιο μπροστά. Μας λέγανε «δείτε τις άλλες πόλεις που έχουν πεζοδρομήσεις» , ώστε να κάνουμε και εμείς κάτι όμοιο. Όταν αρχίσαμε να πεζοδρομούμε εμείς, υπήρχαν κάποιες αντριδράσεις, ελάχιστες βέβαια, όμως εμείς θέλω να πιστεύω πως παρ’όλα αυτά τους περάσαμε στις πεζοδρομήσεις! Ξεκινήσαμε αργότερα αλλά τους περάσαμε.

Κάποιοι άλλοι συμπολίτες διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχουν αρκετοί ποδηλατόδρομοι.

-Έχουν δίκιο, ό,τι μπορούμε κάνουμε. Τώρα μπήκαμε σε ένα πρόγραμμα περίπου 4 εκατομμυρίων, το ΣΒΑΑ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Ανάπτυξης). Μέσα σε αυτό το έργο,που γίνονται μελέτες τώρα, υπάρχουν η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και η ανάπλαση της πλατείας του ΙΚΑ, δίπλα απο την παιδική χαρά. Επίσης, 1 εκατομμύριο θα ρίξουμε στο κεντρικό πάρκο,  εκεί στη Δορυλαίου που είναι το θεατράκι , ώστε να γίνει και εκεί ανάπλαση και μέσα στη πόλη θα υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, που σύμφωνα με σχέδιο θα ενώνουν την Εθνικής αντίστασης με Ίωνος Δραγούμη και θα βγαίνει στην κοιλάδα. Νομίζω απο ποδηλατόδρομους έχουμε αρκετούς! Να πω κιόλας, ότι οι ποδηλάτες πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, διότι οι ποδηλατόδρομοι είναι μέσα στον πεζόδρομο. Εκεί παίζουν παιδάκια μικρά, μπορεί κάποιο παιδάκι να ξεφύγει λίγο. Οπότε να μην τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες. Είναι δικός σας ο δρόμος αλλά να προσέχουμε και τα παιδάκια που παίζουν δίπλα στον πεζόδρομο.

Κάποιοι συμπολίτες ζητάνε περισσότερες παιδικές χαρές για να παίζουν τα παιδιά.

-Παιδικές  χαρές έχουμε ήδη τρείς. Δεν έχουμε μόνο του ΙΚΑ και πάλι σχεδιάζουμε μέσα απο το πρόγραμμα Φιλόδημος να φτιάξουμε άλλες 9 παιδικές χαρές, και άλλες 2 απο το ΣΒΑΑ.

Αν και απαντήσατε ήδη, πιστεύετε ότι η πόλη μας αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες;

-Νομίζω οτι όπως κάναμε την πόλη και προσπαθούμε για ακόμα περισσότερα, πιστεύω οτι είναι.

Πιστεύετε ότι συναγωνιζόμαστε κάποιες μεγαλύτερες πόλεις;

-Κοιτάξτε, μας λείπει η θάλασσα! Αν είχαμε και τη θάλασσα θα ήμασταν υπέροχοι! Αλλά πιστεύω ότι προσπαθούμε αυτό που δεν έχουμε να το αναπληρώσουμε με άλλα έργα.

Έχετε κάποια μελλοντικά σας σχέδια για την πόλη;

-Όπως είπα και πιο πριν έχουμε τις μελέτες που γίνονται με το ΣΒΑΑ. Η Ερμού πέρασε απο συμβούλιο και περιμένουμε τον ανάδοχο. Σύντομα θα υπογραφεί και η σύμβαση για το Δημαρχείο, θα γινούν βαψίματα, μονώσεις,  αλλαγές μέχρι κάτω και στους διαδρόμους, με μελέτη αρχιτεκτονική θα γινει ανάπλαση της στοάς εδώ κάτω. Θα κάνουμε δηλαδή ένα «λίφτινγκ» τόσο απ’έξω όσο και απο μέσα! Ο προϋπολογισμός είναι περίπου 440 χιλιάδες και τα σχέδια θα ξεκινήσουν απο τον Σεπτέμβριο. Επίσης έχει βγεί ο  ανάδοχος με προυπολογισμό 640 χιλιάδων για ασφαλτοστρώσεις και να τονίσω ότι έχει βγεί ο ανάδοχος για την Εθνικής Αντίστασης, η οποία είναι σε κακό χάλι αλλά πρώτα θα μπεί η ΔΕΥΑΣ, η οποία θα κάνει εκεί ενα έργο 800 χιλιάδων ευρώ! Μετά εμείς θα την ασφαλτοστρώσουμε. Αυτό το έργο μας θα πιάσει περίπου 7 μήνες. Αργούμε δίοτι η γραφειοκρα

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top