Δήμος Σερρών : Συνάντηση Αγγελίδη – Καϊλή

kailievaaggelidispetros.jpg

Ανεκμετάλλευτο «θησαυρό» αποτελούν για την Ελλάδα τα ευρωπαϊκά προγράμματα σύμφωνα με την ευρωβουλευτή κ. Εύα Καϊλή, η οποία, επισκέφθηκε την Τετάρτη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Η αξιοποίησή τους, κατά την ίδια, μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά αναπτυξιακά εργαλεία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες.

Η επικεφαλής της Ελιάς στο Ευρωκοινοβούλιο συναντήθηκε με το δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη. Σε δηλώσεις της ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Υπάρχουν παρά πολλές ευκαιρίες στην Ευρώπη και δεν είναι γνωστές, θεωρώ ότι μπορούμε να επωφεληθούμε, ειδικά στην Μακεδονία που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ περισσότερο από την κρίση, υπάρχουν ευκαιρίες και χρηματοδοτικές αλλά και προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν, από νέα κορίτσια να μάθουν προγραμματισμό, ανθρώπους να έχουν πρόσβαση δωρεάν στο διαδίκτυο μέχρι και προγράμματα Ευρωπαϊκά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για παραγωγή, για αγροτικές καλλιέργειες, για καινοτομία, ό,τι μπορεί καθένας να θέλει ή μπορεί η Ευρώπη να του προσφέρει, να υπάρχει αυτή η διασύνδεση, είμαστε Ευρωβουλευτές, είμαστε εκλεγμένοι από όλη τη χώρα και είναι υποχρέωσή μας να κρατάμε αυτή τη σχέση και να μπορούμε να έχουμε αυτή την επαφή».

Ο δήμαρχος Σερρών χαρακτήρισε ουσιαστική και σημαντική την ενημέρωση για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, σημειώνοντας ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα συνεργαστούν με την ευρωβουλευτή αποσκοπώντας στη μέγιστη δυνατή αξιοποίησή τους.

Η κα Καϊλή επανέλαβε την στήριξή της στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη, στη διαδικασία ανάδειξης του προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, σημειώνοντας:

«Δείχνει να αρχίζει να αποκτά μια νέα δυναμική, πιστεύω ότι με μια νέα ηγεσία ή ένα διαφορετικό πλαίσιο σύγχρονης παράταξης θα μπορέσει να εκφραστεί ο χώρος που δεν εκφράζεται από κανέναν αυτή τη στιγμή».

 

www.eproodos.gr

 

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top