Δήμος Σιντικής : Έτρεξαν για να τιμήσουν τους αγωνιστές του οχυρού Ιστίμπεη

watermarked-OI-DROMOIS-1021x580.jpg

Τα καλύτερα δεκαπέντε χιλιόμετρα της ζωής τους ως δρομείς έκαναν όσοι πήραν μέρος στον 2ο ορεινό Αγώνα Δρόμου «Δρόμος Θυσίας» στο ιστορικό οχυρό Ιστίμπεη.

Διακόσιοι έντεκα φίλοι του ορεινού τρεξίματος πήραν μέρος στον αγώνα, νιώθοντας συγκίνηση και δέος και αποτιμώντας φόρο τιμής στους μαχητές του ιστορικού οχυρού  στην κορυφή του Μπέλες που είχε ονομαστεί «αγκίστρι του θανάτου» από τους Γερμανούς εισβολείς.

Συνολικά 211 δρομείς στην εκκίνηση του αγώνα

Ο αγώνας έγινε με αφορμή την 77η επέτειο από την «μάχη των οχυρών» με μια διαδρομή που ξυπνά ιστορικές μνήμες και διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Σύνδεσμο Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με την υποστήριξη του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και της Αθλητικής Πολιτιστικής Δράσης Σιντικής.

Μεγάλη συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης είχε ο σύλλογος των Σερραίων μαραθωνοδρόμων που με την τεχνογνωσία του πιστώνεται την επιτυχία της διεξαγωγής του ορεινού αγώνα δρόμου. Τα μέλη του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη είχαν φροντίσει και για την καλύτερη φιλοξενία των δρομέων που ήρθαν με τις οικογένειες του από ολόκληρη την Ελλάδα προσφέροντας τους παραδοσιακά εδέσματα όπως φασολάδα, πίτες κ.α. ενώ οι υπεύθυνοι του οχυρού ξενάγησαν τους αθλητές προσφέροντας τους την ευκαιρία να δούνε από κοντά έναν ιστορικό χώρο .

Οι τρεις πρώτοι με τους διοργανωτές του αγώνα

Ο δρομέας που θα τερμάτιζε πρώτος στον αγώνα ήταν… γνωστός πριν ακόμα δοθεί η εκκίνηση. Ο κορυφαίος Σερραίος μαραθωνοδρόμος Γιώργος Σίκαλοςέκοψε και φέτος πρώτος το νήμα με χρόνο 01.01.31 προσθέτοντας ακόμα ένα μετάλλιο στην «πλούσια» τροπαιοθήκη του. Δεύτερος ήταν ο Γιώργος Πανζικίου με 01.03.30 και τρίτος ο Ευθύμιος Ζαμπλακός από ΣΜΥ με 01.05.06.

Οι τρεις πρώτες γυναίκες του αγώνα

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Γεωργία Μάκη από τη Σχολή Ευελπίδων, δεύτερη η Φωτεινή Δάπκα του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Σερρών και τρίτη η Αντιγόνη Πολυχρονίδου από ΣΜΥ.

Η συγκίνηση κορυφωνόταν όταν με την είσοδο από την πύλη του Οχυρού Ιστίμπεη δινόταν από δύο ναύτες κλαδί ελιάς σε κάθε αθλητή, το οποίο κατέθετε στο μνημείο πεσόντων ως ένδειξη τιμής στους Ήρωες και σύμβολο «ΕΙΡΗΝΗΣ».
Ο αγώνας ξεκίνησε…
Δύο σπουδάστριες της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων μετά τον τερματισμό τους μπροστά στο μνημείο των αγωνιστών του οχυρού.
Δυναμικό παρών από το σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Σερρών, ο πρόεδρος Γιώργος Θεοχάρης ανάμεσα σε Κώστα Δάγκο και Στέφανος Κυρβέη
Ο Γιώργος Σίκαλος μπροστά το μνημείο των αγωνιστών του οχυρού
Στον αγώνα πήρε μέρος και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σπυρόπουλος
Ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εθνικής Αμύνης παρέδωσε τιμητική πλακέτα στο γιο ενός από τους αγωνιστές του οχυρού
Συγκίνηση στην έπαρση της σημαίας στο οχυρό Ιστίμπεη
Ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εθνικής Αμύνης παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του συλλόγου μαραθωνοδρόμων Σερρών Γιώργο Θεοχάρη για τη συμβολή του συλλόγου στην επιτυχία της διοργάνωσης
Ο Γιώργος Σίκαλος τερμάτισε και πάλι πρώτος
Οι τρεις πρώτοι άνδρες του αγώνα στο βάθρο των νικητών
Γιώργος Θεοχάρης και Σίμος Τενεκετζής στη γραμματεία καταγράφουν τα ονόματα των δρομέων πριν την εκκίνηση του αγώνα.
Ξενάγηση στο ιστορικό οχυρό Ιστίμπεη
Τα μέλη του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη είχαν φροντίσει και για την καλύτερη φιλοξενία των δρομέων που ήρθαν με τις οικογένειες του από ολόκληρη την Ελλάδα προσφέροντας τους παραδοσιακά εδέσματα
Και παραδοσιακή φασολάδα για όλους
Τα μετάλλια και τα κύπελλα

Αρχική

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top