Δήμος Σιντικής : Επαίσχυντα και απαράδεκτα τα περιστατικά δηλητηρίασης ζώων.

LOGO_SINTIKIS.gif

Καταδικάζει με ανακοίνωση του ο δήμος Σιντικής τα απαράδεκτα και επαίσχυντα όπως αναφέρει περιστατικά δηλητηρίασης ζώων .Θυμίζοντας οτι επισύρουν βαριές ποινές φυλάκισης 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, από χθές το πρωί, παρατηρείται, στην ευρύτερη περιοχή του Σιδηροκάστρου, μια οργανωμένη απόπειρα δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος Σιντικής ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ απερίφραστα και κατηγορηματικά τις επαίσχυντες αυτές πράξεις, μιας μειοψηφίας ασυνείδητων, οι οποίες δε συνάδουν με τον πολιτισμό και την παιδεία των κατοίκων της πόλης μας.

Το συγκεκριμένο αδίκημα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, επισύρει ποινή φυλάκισης 1 έως 5 χρόνια, χρηματική ποινή 5.000 – 15.000 ευρώ και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε ζώο.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων και κυρίως των μικρών παιδιών. Απευθύνουμε έκκληση στους γονείς να προστατέψουν τα παιδιά τους αλλά και σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να προσέχουν τα κατοικίδιά τους προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Καλούμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να πατάξουμε το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο προτού πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του δήμου μας.    

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com