Δήμος Σιντικής. Σε ευρωπαϊκά προγράμματα για τον τουρισμό

Samothraki_461024586.jpg

Οι Δήμοι Σαμοθράκης και Σιντικής ενέκριναν τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα για τον τουρισμό.

Ο Δήμος Σαμοθράκης αποφάσισε την υποβολή πρότασης έργου με τίτλο: «Προσθέτοντας νέες τουριστικές υπηρεσίες και πόλους έλξης στην διασυνοριακή περιοχή» στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας Ελλάδα- Βουλγαρία 2014- 2020.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων για την προώθηση και ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, δράσεις δημοσιότητας, την πιλοτική υλοποίηση δράσεων προβολής της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και εργασίες κατασκευής για την δημιουργία εκθετηρίου πετρωμάτων στο παλιό σχολικό κτίριο του οικισμού του Προφήτη Ηλία.

Ο Δήμος Σιντικής ενέκρινε τη συμμετοχή του στην πρόταση έργου με τίτλο: «Promote tourism and Culture through the water» και την υποβολή αυτής στην κοινή γραμματεία του προγράμματος ευρωπαϊκής διασυνοριακής συνεργασίας Interreg IPA Eλλάδα – ΠΓΔΜ 2014-2020. Το έργο αποσκοπεί στην προώθηση του τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – PGDM με έμφαση στα σημαντικά υδάτινα σώματα και τις ιαματικές πηγές, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, καινοτόμες μορφές τουριστικής προβολής καθώς και τη βελτίωση του συνολικού τουριστικού προϊόντος μέσω δράσεων κατάρτισης.

http://www.tornosnews.gr/

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com