Δήμος Σιντικής : Συνάντηση Δομουχτσίδη -Συλλόγου εκπαιδευτικών για το ειδικό σχολείο

18301632_1524692174230628_9200802550968570393_n.jpg

Την Τρίτη 9/5/2017, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σερρών και γονείς μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Σιδηροκάστρου για το χρόνιο θέμα της ίδρυσης του Ειδικού Σχολείου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βαμβακοφύτου, στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο.

Από τον Δήμαρχο Σιδηροκάστρου και τους συνεργάτες του ενημερωθήκαμε στα παρακάτω:

• Η παρούσα δημοτική αρχή, μετά από 11 χρόνια και παρ όλες τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες με τις μειώσεις στις επιχορηγήσεις των Δήμων, ενεργοποιήθηκε για τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου στο Βαμβακόφυτο στο υπάρχον σχολικό κτιριακό συγκρότημα.

• Η απόφαση πάρθηκε πέρσι στις αρχές καλοκαιριού και οι σχετικές εργασίες (βελτιώσεων και προσθηκών) τελέσθηκαν στο μεσοδιάστημα του καλοκαιριού. Η επιτροπή ελέγχου των ειδικών υποδομών επιθεώρησε τις εργασίες τον Νοέμβριο του ιδίου έτους και γνωμοδότησε για την περαιτέρω βελτίωση αυτών, σύμφωνα με τις υπάρχουσες προδιαγραφές.

• Τα χρήματα που επενδύθηκαν ήταν από ιδίους πόρους του Δήμου, οι όλες εργασίες δεν εντάχθηκαν σε κάποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα, ως εκ τούτου η γρήγορη ολοκλήρωση του έργου δεν ήταν εφικτή.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σερρών, δια των εκπροσώπων του, επισήμανε την αναγκαιότητα για την ολοκλήρωση των υπολοίπων εργασιών μέχρι το 1ο δεκαήμερο του Ιουνίου, έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τη στελέχωσή του με το αναγκαίο προσωπικό.

Επεσήμανε ακόμη πως δεν θα πρέπει να χαθεί ακόμη μια σχολική χρονιά και τον Σεπτέμβριο αφενός μεν, τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής, να έχουν τον δικό τους χώρο και να μην ταλαιπωρούνται περαιτέρω, αφετέρου δε, να αποσυμφορηθεί το Ειδικό Σχολείο Σερρών.
Ζητήθηκε να προσδιοριστεί το ποσοστό υπολειπόμενων εργασιών (υπολείπεται γύρω στο 35%) καθώς και το προϋπολογιζόμενο κόστος αυτών (15.000 ευρώ για την άμεση λειτουργία του σχολείου και άλλες 15.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των εργασιών στο γυμναστήριο).

Δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις από την πλευρά του Δήμου πως θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των άμεσων εργασιών, για να προχωρήσουμε έγκαιρα στον έλεγχο από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου και στη δρομολόγηση από την Π.Ε. Σερρών, όλων εκείνων των απαραίτητων ενεργειών, για τη στελέχωσή του.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σερρών, δια των εκπροσώπων του, θα παρακολουθεί στενά το παραπάνω θέμα και θα συνεχίσει να πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις, για την οριστική επίλυσή του.

Μοιραστείτε το

One thought on “Δήμος Σιντικής : Συνάντηση Δομουχτσίδη -Συλλόγου εκπαιδευτικών για το ειδικό σχολείο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top