Δήμος Σιντικής .Τουριστικός προορισμός τα Λουτρά Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου

ahgc20120103.jpg

Ιδανικοί προορισμοί όχι μόνο για τους ηλικιωμένους αλλά και για τους νεότερους επισκέπτες αναδεικνύονται οι ιαματικές περιοχές της χώρας μας. Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο ανακαλύπτουν τον άγνωστο θησαυρό της Ελλάδας, απολαμβάνοντας τις μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών λουτρών. Μάλιστα, παρά την άνθιση που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια ο ιαματικός τουρισμός, οι τιμές τόσο των υπηρεσιών όσο και της διαμονής διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα: για τις υπηρεσίες κυμαίνονται από 5-10 ευρώ, ενώ για δίκλινα δωμάτια ξεκινούν από 30 ευρώ με πρωινό.   

«Σκοπός μας είναι να χαλαρώνουμε τους επισκέπτες, απαλλάσσοντάς τους από τα προβλήματα της καθημερινότητας, που στις μέρες μας επικεντρώνονται στο οικονομικό. Έτσι επιλέγουμε να κρατάμε τις τιμές σε τέτοια επίπεδα, ώστε να μπορούν να μας επισκέπτονται όλες οι οικονομικές τάξεις ανθρώπων, χωρίς να αγχώνονται για το πόσα θα ξοδέψουν» αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος της επιχείρησης Ιαματικών Λουτρών Αγκίστρου, κ. Μπαδάς. Τα λουτρά του Άγκιστρου τα επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 100.000 άτομα ηλικίας από 20-70 ετών. «Τα λουτρά τα έχουμε συνδέσει με ηλικιωμένους, ωστόσο τα τελευταία χρόνια δεχόμαστε όλο και νεότερους επισκέπτες από 20 ετών κλαι άνω» τονίζει ο κ. Μπαδάς. Οι τιμές στο Άγκιστρο για τη χρήση των λουτρών είναι 5 ευρώ, ενώ για τα δωμάτια ξεκινούν από 50 ευρώ.

Ανακαινισμένο υδροθεραπευτήριο, παραδοσιακή πισίνα τύπου χαμάμ και ομαδικούς λουτήρες διαθέτουν τα λουτρά Σιδηροκάστρου, που ετησίως δέχονται περί τους 41.000 επισκέπτες. «Αυτήν την περίοδο, η επισκεψιμότητα είναι λίγο πεσμένη, ωστόσο αναμένουμε από τις αρχές του καλοκαιριού να αυξηθεί, δεδομένου ότι τότε ξεκινάει η επίσημη σεζόν για τα λουτρά. Η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται συνήθως τα Σαββατοκύριακα, ενώ η επισκεψιμότητα κορυφώνεται τον Ιανουάριο» αναφέρει ο πρόεδρος της επιχείρησης, κ. Γεωργιλάς. Οι τιμές για τα λουτρά κυμαίνονται από 6-10 ευρώ, ενώ η τιμή του δωματίου είναι από 35 ευρώ έως 48 ευρώ.

της Χριστίνας Καραμανίδου

karamanidou@voria.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com