Δήμος Σιντικής : Ορεινός δρόμος θυσίας .Ζήσε την ιστορία

23.png

Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη με αφορμή την 77η Επέτειο από την «Μάχη των Οχυρών», διοργανώνει με την υποστήριξη του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 11.30 ορεινό αγώνα δρόμου 14 χλμ «Δρόμος Θυσίας» για 2η φορά στο Οχυρό Ιστίμπεη, 16 χλμ από το Νέο Πετρίτσι Σερρών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προς τιμή των Ηρώων από την «Μάχη των Οχυρών» στη λεγόμενη γραμμή Μεταξά.

α.       Εκκίνηση – Τερματισμός: οχυρό ΙΣΤΙΜΠΕΗ.

β.       Ώρα έναρξης: 11.30

γ.       Διαδρομή: 14 χλμ οχυρό ΙΣΤΙΜΠΕΗ – οχυρό ΠΟΠΟΤΛΙΒΙΤΣΑ

δ.       Στα 300μ μετά την εκκίνηση, στρίβουμε δεξιά προς Ποποτλίβιτσα (Παπαδοπούλα) και κινούμαστε πλέον σε χωμάτινο δρόμο.

ε.       Συνεχίζοντας την διαδρομή θα συναντήσουμε στα δεξιά μας παλιό Βουλγάρικο και Ελληνικό παρατηρητήριο κατά μήκος και σε απόσταση αναπνοής από την γραμμή των συνόρων.

ζ.       Στο 4ο χλμ βρίσκεται η λεγόμενη «Βουλγαρόβρυση» και έπειτα σε πυκνή βλάστηση, το μονοπάτι για το ΕΦ Ρουπέσκου, φτάνοντας στο λεγόμενο «λαιμό».

η.       Διασχίζοντας τη διαδρομή, περνάμε κάτω από την Προωθημένη και μεσαία Παπαδοπούλα (Φυλάκια).

θ.       Διαδρομή με πυκνή βλάστηση και πολλά στοιχεία από την «Μάχη των Οχυρών», χωρίς ιδιαίτερες αγωνιστικές απαιτήσεις.

ι.        Στο 5ο χλμ περίπου, θα ανταμώσουμε με έκπληξη σε υψόμετρο 1.570μ, παλιό γήπεδο του μπάσκετ από την δεκαετία του 70’.

κ.         Φτάνοντας στην «Ποποτλίτσα», ουσιαστικά γίνεται ένας κύκλος και επιστρέφουμε από την ίδια διαδρομή για τον

Οι παροχές της διοργάνωσης προς τους αθλητές, είναι ΔΩΡΕΑΝ και είναι οι παρακάτω:

 •  Αναμνηστικό μετάλλιο για όσους τερματίσουν τον αγώνα.
 •  Αναμνηστικό δίπλωμα και νούμερο συμμετοχής.
 •  Κύπελλο στον 1ο νικητή και έπαθλο στον 2ο και 3ο.
 •  Τρεις ενδιάμεσοι σταθμοί τροφοδοσίας – ελέγχου.
 •  Πάγκος αποκατάστασης στον τερματισμό, εδέσματα και παραδοσιακή φασολάδα.
 •  Δυνατότητα μεταφοράς με λεωφορείο στις 09:00 από το παλιό Στρατόπεδο Ν. Πετριτσίου στο Οχυρό Ιστίμπεη και αντίστροφα (περιορισμένες θέσεις), θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία εγγραφής.
 •  Οι μετρήσεις θα γίνουν με μέριμνα των Μαραθωνοδρόμων Σερρών.
 •  Σήμανση: ανά χλμ και σε διασταυρώσεις.
 •  Ασύρματες επικοινωνίες κατά τους σταθμούς της διαδρομής από ραδιοερασιτέχνες.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

     Η περίοδος των εγγραφών ξεκινάει με την προκήρυξη του παρόντος και θα διαρκέσει έως Κυριακή 08 Απρίλιου 2018.

     Δηλαδή, θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στον αγώνα, όσοι αθλητές θα έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους, που θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας μας www.istibeifort.com η οποία είναι ΔΩΡΕΑΝ.

     Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν θα συμμετάσχετε τελικά στον αγώνα, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε έγκαιρα την Γραμματεία.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ

Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα πρέπει να είναι άνω των 18 χρονών και είναι υποχρεωμένοι να τηρούν και να συμφωνήσουν στο ακέραιο στους παρακάτω κανονισμούς:

 1. ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΤΙ ΦΕΡΕΙ ΑΚΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΓΩΝΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΥΧΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ Η ΘΑΝΑΤΟΥ Η ΕΠΙΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ Ή ΑΣΤΑΘΜΗΤΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ, Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ.

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ.

 1. Είναι υποχρεωμένος σε όλη την διάρκεια του αγώνα να φοράει το νούμερο που θα του δοθεί σε εμφανές σημείο έτσι ώστε να διευκολύνει τους κριτές. Σε περίπτωση που ο αθλητής δεν συμμορφωθεί με τον κανονισμό επιβαρύνεται με ποινή 5 λεπτών.
 2. Ο αθλητής πρέπει να περάσει από όλα τα σημεία ελέγχου του αγώνα. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν το κάνει μένει εκτός αγώνα.
 3. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής παρεμποδίσει κάποιον άλλο αθλητή τιμωρείται με αποκλεισμό.
 4. Απαγορεύεται η βοήθεια από άλλους παρευρισκόμενους πλην από των αθλητών με οποιοδήποτε τρόπο. Σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας ο αθλητής τιμωρείται με αποκλεισμό.
 5. Αφαίρεση των σημείων σήμανσης από προπορευόμενους αθλητές τιμωρείται με αποκλεισμό.

Επιτρέπεται χρήση μπατον και υδροφόρου ασκού κατά

Γραμματεία

Istibeifort@gmail.com

Κιν. 6936 961985

Σκριτλής Χρήστος

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top