Δήμο Σιντικής .Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ο δρόμος για την λύση του

unnamed.png

Στην περίοδο της οικονομικής αλλά και – κατά πολλούς –  κοινωνικής κρίσης που διανύουμε σήμερα ο κόσμος των ζώων που συνυπάρχει μαζί μας δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος. Τα αυξημένα περιστατικά εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς και η έλλειψη παροχής της απαραίτητης φροντίδας  από τους ιδιοκτήτες τους αποτελούν σύμπτωμα των καιρών, που συντελεί στη δημιουργία και συνεχή όξυνση του προβλήματος υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. 

Ο Δήμος Σιντικής, έχοντας ως θεμελιώδη στόχο την συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του και ανταποκρινόμενος στο θεμελιώδες δικαίωμα φροντίδας των «άστεγων» ζώων συντροφιάς, έχει θέσει ως προτεραιότητα την παροχή προστασίας τους με αίσθημα ευθύνης. Ως φυσική συνέχεια, υλοποιεί, σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, όπως τον τοπικό φιλοζωικό σύλλογο ΦΙΛΟΣίντικες, αλλά και με ετήσια σύναψη σύμβασης συνεργασίας με ιδιώτη κτηνίατρο, πρόγραμμα για την προστασία και τη διαχείρισή τους, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή, τον εμβολιασμό, την αποπαρασίτωση και την στείρωση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου. 

Τα ζώα που εντάσσονται στο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Σιντικής είναι απολύτως υγιή, στειρωμένα, εμβολιασμένα και απόπαρασιτωμένα και διατίθενται προς υιοθεσία. Η διαδικασία της υιοθεσίας είναι πολύ απλή και σύντομη, καθώς για τον ενδιαφερόμενο αρκεί μία υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής. Το ζώο παραδίδεται στον νέο ιδιοκτήτη με συμβόλαιο υιοθεσίας, ηλεκτρονική ταυτότητα και βιβλιάριο υγείας.

Οι υποψήφιοι ανάδοχοι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν τον τετράποδο φίλο που επιθυμούν από τη λίστα υιοθεσίας την οποία θα βρουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Σιντικής www.sidiki.gr στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.sidiki.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=730:2016-12-16-09-24-49&catid=34:2008-02-20-07-26-38&Itemid=58 

Τα αδέσποτα ζώα έχουν όνομα και ανάγκες. Βοηθήστε τα να βρουν και μία διεύθυνση σε ένα ζεστό σπίτι! 

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Δήμο Σιντικής ή να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2323350200

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top