Διαψεύσει δημοσίευμα ο Γιάννης Μωυσιάδης

moisiadis_big_foto2.jpg

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Γιάννη Μωυσιάδη δόθηκε  απάντηση επί δημοσιεύματος της «Προόδου’’!. Για τον δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό του Λαιλια.

Με την απάντηση του ο αντιφεριφερειάρχης διαψεύδει τα όσα αναφέρονται στο δημοσιευμα 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΩΥΣΙΑΔΗ 

“Σε απάντηση δημοσιεύματός της εφημερίδας σας στις 30 Ιανουαρίου 2018 με τίτλο «Άρχισε η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου. Η μη διάστρωση άλατος στην οδό προκαλεί σοβαρά προβλήματα», σας ενημερώνουμε για τις ενέργειες της Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών για την διατήρηση της βατότητας της Επαρχιακής οδού του θέματος κατά την παρούσα χειμερινή περίοδο αλλά και για τις υποχρεώσεις των οδηγών που κινούνται επί της οδού:

1.  Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ξεκίνησε η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου από το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και ότι διαπιστώθηκαν προβλήματα ολισθηρότητας της οδού από τους οδηγούς από το 20ο χιλιόμετρο και ψηλότερα. Επίσης αναφέρεται ότι αρκεί η ρίψη άλατος μία φορά τον μήνα για να μην υπάρχουν προβλήματα ολισθηρότητας, ισχυρισμός που δεν ευσταθεί. Η Υπ/δνση Τεχνικών Έργων ξεκίνησε τον καθαρισμό χιονιού και τη ρίψη άλατος από την Κυριακή 21 Ιανουαρίου μετά από ειδοποίηση τόσο της Τροχαίας όσο και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, πως υφίσταται πρόβλημα ολισθηρότητας. Κατά το χρονικό διάστημα από 15 Ιανουαρίου έως 30 Ιανουαρίου έχει γίνει καθαρισμός και ρίψη άλατος συνολικά τέσσερις φορές στην οδό μετά από αντίστοιχη ειδοποίηση για ολισθηρότητα.   

2. Η δημιουργία πάγου (παγοποίηση) επί της οδού εξαρτάται από την επικρατούσα θερμοκρασία της θέσης σε συνδυασμό με τις λοιπές καιρικές συνθήκες (π.χ. υγρασία, υετός κλπ) και το υψόμετρο. Η ρίψη άλατος, όσο συχνά και εάν εφαρμοστεί, δεν δύναται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του πάγου καθ’ ολοκληρίαν και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα η ανεξέλεγκτη ρίψη άλατος στην οδό προκαλεί πρόωρη γήρανση και φθορά του ασφαλτικού καταστρώματος αλλά και περιβαλλοντική ρύπανση στο έδαφος και την χλωρίδα. Στην ιστοσελίδα του meteo για την πρόβλεψη του καιρού στο χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά, παρουσιάζεται κάθε φορά το διάγραμμα παγοποίησης σε σχέση με το υψόμετρο και τις καιρικές συνθήκες και που θα πρέπει να συμβουλεύονται οι χρήστες της οδού για να φέρουν τον κατάλληλο εξοπλισμό στα οχήματά τους.

3. Στο Σχέδιο αποχιονισμού της Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται ρητά ότι κατά την χειμερινή περίοδο όλα τα οχήματα που κινούνται προς το χιονοδρομικό κέντρο θα πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλο παρεμφερές σύστημα προστασίας. Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι υποχρεωτική για όλα τα οχήματα που κινούνται προς και από το χιονοδρομικό κέντρο κατά την χειμερινή περίοδο και εφόσον οι συνθήκες το απαιτούν. Η οδός φέρει την κατάλληλη κατακόρυφη σήμανση κατά Κ.Ο.Κ. για την υποχρεωτική χρήση αλυσίδων (πινακίδα Ρ-59). Επομένως αναιτιολόγητα εκφράζονται παράπονα, κατά την δημοσίευση, από τους οδηγούς οι οποίοι είτε δεν είχαν προνοήσει ώστε να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες είτε δεν ήθελαν να υποστούν την ταλαιπωρία τοποθέτησής τους.

Οι φίλοι της χιονοδρομίας και του βουνού, αλλά και η αντίστοιχη δημοσίευση, εύστοχα θα εξέφραζαν παράπονα για την εικόνα εγκατάλειψης και μη λειτουργίας βασικών υποδομών και εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου που άπτονται της ασφάλειας και της εξυπηρέτησης των ιδίων των χρηστών του κέντρου, παρά για τα προβλήματα ολισθηρότητας της οδού. Όπως δεν μπορεί κάποιος να χιονοδρομεί χωρίς χιονοπέδιλα, έτσι δεν μπορεί και το όχημά του να ανεβεί στο χιονοδρομικό χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, τον χειμώνα”.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com