Δια χειρός Τζελέπη η πρόταση της Φώφης για τους Αγρότες

22854924_10155952282597708_1368220978_n.jpg

Τις προτάσεις της για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα παρουσίασε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε συγκέντρωση στελεχών στις Σέρρες .

Η κα Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στην «οδυνηρή έκπληξη περίμενε τους αγρότες» καθώς πέρα από τις παρακρατήσεις για τον ΕΛΓΑ και τους συμψηφισμούς για καλλιεργητικά δάνεια, είδαν και μία παρακράτηση της τάξης του 8,5 % αντί του 4,5% που ίσχυε έως τώρα.

«Η αγανάκτηση των αγροτών είναι δικαιολογημένη, γιατί δεν ενημερώθηκαν ότι φέτος η παρακράτηση θα ήταν αυξημένη και πολλοί είχαν υπολογίσει και το τελευταίο ευρώ για διάφορες υποχρεώσεις» σημείωσε η κα Γεννηματά για να προσθέσει ότι  «Ο κ. Τσίπρας και τους αγρότες εξαπάτησε με επιταγές χωρίς αντίκρισμα»

Στην ομιλία της η κα Γεννηματά αναφέρθηκε σε ένα ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικής για τους αγρότες και την ύπαιθρο:

1. Την προοδευτική μείωση του φόρου εισοδήματος, οι ενισχύσεις να είναι ακατάσχετες και αφορολόγητες

2. Την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα και μηνιαίο ανώτατο πλαφόν.

3. Τη μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και την καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου

4. Την θέσπιση κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.

5. Την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και του πρωτογενούς τομέα

6. Την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στο κρασί

7. Την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις, οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών και του αθέμιτου ανταγωνισμού και να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι

8. Την ολοκληρωμένη παρέμβαση για την κτηνοτροφία (βοσκοτόπια, αδειοδοτήσεις, βελτίωση ζωικού κεφαλαίου, προστασία και προβολή της φέτας, μείωση ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ)

9. Την εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής διαχείρισης του νερού. Και πολιτικές για την αγροτική γη με παρεμβάσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής.

10. Την βελτίωση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ με μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων και διεύρυνση των ασφαλιζόμενων κινδύνων λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών.

πηγή: athina984.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top