Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών .Ημερίδα με τίτλο «Παιδί και Ποδήλατο: Οδηγώ με Ασφάλεια»

a5f6e0d9ded5263a0864eff5acf2248f_XL.jpg

Ανοιχτή ημερίδα με θέμα «Παιδί και Ποδήλατο: Οδηγώ με Ασφάλεια» διοργανώνει η Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και από ώρα 11.00 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2016 και της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ενημέρωση των νέων για τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης, τη σωστή χρήση του ποδηλάτου και τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφάλειας για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σύνολο από παράλληλες δράσεις, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Σερρών, αστυνομικών με ποδήλατα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, αλλά και του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Σερρών, του Αθλητικού Ποδηλατικού Συλλόγου Μαχητής Σερρών και του Συλλόγου Γονέων και Φίλων της Αστυνομίας Σερρών.

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν:

• προσομοιώσεις σωστής κυκλοφοριακής αγωγής με διαδραστικά μέσα και ειδικό εξοπλισμό,
• βιωματικά σενάρια και δραστηριότητες,
• σωστή χρήση του εξοπλισμού ασφάλειας,
• κανόνες για την οδήγηση το βράδυ,
• σωστή συντήρηση του ποδηλάτου και
• διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και ανακλαστικών (φωσφορούχων) εξαρτημάτων.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να συμμετάσχουν στην ημερίδα και να ενημερωθούν από κοντά για τους απαραίτητους κανόνες ασφάλειας κατά την οδήγηση με ποδήλατο.

Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

http://www.thestival.gr/

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com