«Διχάζουν» οι σχολικές εκδρομές !

-λήψης-37.jpg

Για άλλη μια φορά ο αυθορμητισμός και η ειλικρίνεια του Δημάρχου νέας Ζίχνης, Ανδρέα Δαϊρετζή «χτύπησε κόκκινο». Αυτή τη φορά, η κριτική του Δημάρχου στάθηκε στους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων με ένα σχόλιό του για τις εκδρομές και ιδιαίτερα για τους προορισμούς αυτών. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, επέκρινε την τακτική των εκπαιδευτικών να επιλέγουν ως προορισμούς των σχολικών εκδρομών τους άλλες Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ), όταν τη δική μας Περιφερειακή Ενότητα την απορρίπτουν ή δεν την επιλέγουν καν.

Είναι γεγονός πως ο τόπος μας έχει ιδιαίτερου κάλλους τοποθεσίες και εξαιρετικής σημασίας αρχαιολογικούς χώρους, μοναστήρια, εκκλησίες, χωριά και οικισμούς με παραδοσιακά χτίσματα, καλλιέργειες και μοναδικά προϊόντα και όσες επισκέψεις κι αν γίνονται  από τους μαθητές πάλι κάτι θα μένει προς επίσκεψη.

Ο αξιότιμος κύριος Δήμαρχος προφανώς δεν γνωρίζει ότι στο Δημοτικό σχολείο εξαντλούνται οι επισκέψεις στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών , οπότε στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο διευρύνεται ο κύκλος των επισκέψεων και αλλού.

Με αφορμή, λοιπόν, τη δημόσια δήλωση του κ.Δαϊρετζή, θέλω για μία ακόμη φορά να σταθώ στην απουσία προβολής του όμορφου τόπου μας από την Τηλεόραση και τα λοιπά ΜΜΕ και από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Στέκομαι στην ελλιπή ενημέρωση των δράσεων, των εθίμων, των προϊόντων, των καινοτόμων καλλιεργειών.

Απευθύνομαι προς όλους ανεξαιρέτως τους τοπικούς ταγούς και τους λέω εμφατικά τούτο : «Η προσέλκυση επισκεπτών στις Σέρρες χρειάζεται Διαφήμιση , Προβολή και Συντονισμένες Κοινές Προσπάθειες».

Άποψη : Ιορδάνης Ξανθόπουλος  (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top