Εκδήλωση για την Κατερίνα Περιστέρη

cccc46b8a0f1eda803c2d2820f350624_XL.jpg

Την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη τίμησε ο δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης χθες σε μία εκδήλωση στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο» στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας. Η κ. Περιστέρη, βραβεύτηκε για την προσφορά της στην επιστήμη της Αρχαιολογίας και για την ανακάλυψη του ταφικού μνημείου στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, παρέδωσε στην αρχαιολόγο τιμητική πλακέτα και την συνεχάρη για τις άοκνες προσπάθειες της για την ανάδειξη των αρχαίων θησαυρών της Μακεδονικής γης και για την υπομονή και επιμονή της κατά τη διάρκεια του δύσκολου ανασκαφικού έργου στην Αμφίπολη.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού και εθελοντισμού, Παύλος Κεσόγλου παρουσίασε το βιογραφικό της κ. Περιστέρη, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του ιστορικού της ανασκαφής του Τύμβου Καστά από την ίδια την αρχαιολόγο.

Την εκδήλωση συμπλήρωσε μουσικά το τμήμα μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Αμπελοκήπων με τις κκ Μαρία Μπακατζή και Σοφία Παύλου, διπλωματούχες της τάξης του κ. Γρηγόρη Πυριαλάκου ενώ στο πιάνο τις συνόδευσε ο κ. Στέφανος Ντιναπόγιας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές από το Εσπερινό Γυμνάσιο και το Εσπερινό Λύκειο Αμπελοκήπων συνοδεία των εκπαιδευτικών τους.

http://www.thestival.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top