Εκλογές Επιμελητηρίου : Επιμένει για κάλπες στην Σιντική ο Σωτήρης Αβράμης

22195793_1720885124589246_1469971377023425413_n.jpg

Το αίτημα του για την τοποθέτηση καλπών στο Σιδηρόκαστρο για τις εκλογές του Επιμελητηρίου επαναφέρει ο κ Σωτήρης Αβράμης ο οποίος υπενθυμίζει οτι δεν έχει λάβει απάντησει στην επιστολή που απέστειλε στις 30/8/2017

Η δήλωση του κ Αβράμη

Για την τοποθέτηση καλπών στους περιφερειακούς δήμους του νομού, στις επερχόμενες επιμελητηριακές εκλογές ….. δυστυχώς …. κανένα αποτέλεσμα !!!

ΑΒΡΑΜΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
Σέρρες 20/9/2017
Οικονομολόγος φοροτεχνικός
Ασφαλιστικός σύμβουλος
Μέλος ΔΣ ΕΒΕΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39
62300 ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ
ΤΗΛ 23230 28130

ΠΡΟΣ
1) Εκλογική επιτροπή ΕΒΕΣ
2) Δ. Σ ΕΒΕΣ

Θέμα : Επιμελητηριακές εκλογές

Με την από 30/8/2017 ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής του επιμελητηρίου Σερρών γνωστοποιήθηκε στα μέλη του επιμελητηρίου η προκήρυξη για την διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του νέου διοικητικού του συμβουλίου .
Εκτός των άλλων, ανακοινώθηκε ο τόπος και χρόνος της διεξαγωγής αυτών δηλαδή την 1,2, και 3 Δεκεμβρίου στις Σέρρες .
Χωρίς καμιά έκπληξη αλλά με πραγματική θλίψη διαπίστωσα , για μια ακόμη φορά, ότι ο τόπος διεξαγωγής θα είναι και πάλι και μόνο η πόλη των Σερρών !!! Γεγονός που βάζει και πάλι την επαρχία στο περιθώριο αφού δεν μπαίνουν κάλπες στους περιφερειακούς δήμους καθιστώντας έτσι την περιφέρεια απλό παρατηρητή ή διαφορετικά “νεροκουβαλητή” των υποψηφίων του κέντρου !!!
Με την πράξη αυτή θεωρώ ότι καταστρατηγούνται βασικές αρχές της εκλογικής διαδικασίας όπως
1) Η αρχή της καθολικότητας, από την στιγμή που δεν μπορούν να συμμετέχουν οι επιχειρηματίες της περιφέρειας μαζικά λόγω των μεγάλων αποστάσεων από το κέντρο.
2) Η αρχή της ισότητας, εφόσον με την ισχνή συμμετοχή της περιφέρειας η ψήφος πλέον παύει να είναι ίση .
3) Η αρχή της αναλογικότητας, αφού δεν προβλέπεται καμία κατανομή εδρών ανά περιφερειακό δήμο και “μοιράζονται” όλες οι έδρες στους υποψηφίους του κέντρου !!!!
Μοναδική αδιάψευστη και αναντίρρητη απόδειξη των επιχειρημάτων μου είναι τα ιδία τα στοιχεία του επιμελητηρίου ! Από τους 9900 περίπου εγγεγραμμένους του Νομού Σερρών οι 5300 περίπου προέρχονται από την περιφέρεια (πλην δήμου Σερρών) . Σκεφτείτε ότι από τα 21 μέλη του σημερινού διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου από την περιφέρεια εκλέχθηκαν ΜΟΝΟ δύο !!!! Τι άλλο επιχείρημα να χρησιμοποιήσει κανείς !!!!
Πιστεύοντας ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο το επιτρέπει (άλλωστε έγινε και στο παρελθόν σε μικρότερο βαθμό) ζητώ από την εκλογική επιτροπή και το ΔΣ του επιμελητηρίου να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους, και να ορίσουν την διενέργεια των εκλογών σε μία μέρα , την 3Η Δεκεμβρίου 2017 ημέρα Κυριακή (οι τρείς μέρες είναι υπερβολή και ταλαιπωρία για όλους) και με εφορευτικές επιτροπές και κάλπες σε κάθε έδρα του κάθε Καλλικρατικού δήμου του Νομού μας !
Ελπίζοντας ότι την ύστατη στιγμή θα εισακουστεί το αίτημά μου το οποίο είναι χρόνιο και πάγιο αίτημα όλων των επιχειρηματιών της περιφέρειας και δεν θα αποσιωπηθεί όπως συνέβη μέχρι σήμερα, να γίνει αποδεκτό έτσι ώστε να αρθεί κάθε αδικία και να μπορέσει επιτέλους η περιφέρεια πρώτα να συμμετέχει ισότιμα αλλά και στην συνέχεια να εκπροσωπείτε αναλογικότερα μέσα στο διοικητικό συμβούλιο που πρέπει να είναι επιμελητήριο όλου του νομού !!!

Με τιμή
Αβράμης Σωτήρης
Μέλος ΔΣ

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com