Εκλογές Επιμελητηρίου : Ο Θόδωρος Ελιόγλου κατέρριψε τις καταγγελίες των ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ

hqdefault-3.jpg

<<Σκόνη και θρύψαλα>>  έκανε ο Θόδωρος Ελιόγλου την προ ημερών ανακοίνωση της παράταξης ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ ΣΕΡΡΕΣ η οποία έκανε λόγο για εξυπνακισμούς καταγγέλλοντας τον Διευθυντή του Επιμελητηρίου Σερρών κ Κοτσμπασίδη και τον νομικό σύμβουλο κ Παναγιώτη Σπυρόπουλο οτι δεν τους είχαν ενημερώσει σωστά για τον τρόπο των διακανονισμών των οφειλών  όσων μελών ήθελαν να συμμετέχουν στις εκλογές .

Ο κ Ελιόγλου <<έψεξε >> τον επικεφαλής του συνδυασμού κ Καλαιτζίδη τονίζοντας οτι οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται<< Είστε αξιολύπητοι >> «εξυπνακισμούς» και «κουτοπόνηρες τακτικές»

 στην ανακοίνωση δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα του και συνάδουν με το νέο ήθος και ύφος που θέλει να φέρει .

Στο θέμα της καταγγελίας ο κ Ελιόγλου επικαλούμενος την μαρτυρία του κ Κοτσαμπασίδη αποκάλυψε οτι την ημέρα που εκπρόσωπος του συνδυασμού των ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ κατέθεσε τις αιτήσεις των 105 μελών που ζητούσαν με 10 ευρώ να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προκειμένου να συμμετέχουν στις εκλογές . Ο κ Κοτσαμπασίδης ενημέρωσε τον εκπρόσωπο του συνδυασμού οτι πιθανόν να μην γινόταν δεκτές οι αιτήσεις και πρέπει να καταβληθούν επιπλέον χρήματα προκειμένου να γίνει σωστά η ρύθμιση  . Πράγμα που αγνοήθηκε παρότι ο εκπρόσωπος πριν τις καταθέσει ενημέρωσε τον συνδυασμό ,με αποτέλεσμα να ακυρωθούν σχεδόν όλες οι αιτήσεις .

Επίσης ο κ Ελιόγλου αναρωτήθηκε γιατί ο κ Καλαιτζίδης δεν έκανε δεκτή την πρόταση του κ Μέγκλα να αποσύρει την ένσταση και να ψηφίσουν όλοι .Αλλά προτίμησε να επιμένει με αποτέλεσμα να μην γίνουν δεκτές οι αιτήσεις 117 μελών . Τονίζοντας οτι ο ίδιος είναι υπερ της μαζικής συμμετοχής .

Για την καταγγελία οτι η διοίκηση του Επιμελητηρίου αρνήθηκε να δώσει στοιχεία στην παράταξη ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ με αποτέλεσμα να προσφύγουν στον εισαγγελέα τόνισε οτι στοιχεία νομιμοποιείται να ζητεί κάποιος όταν είναι και επίσημα υποψήφιος και αυτό γίνεται όταν υπάρχει η επίσημη ανακήρυξη από την εκλογική επιτροπή .

Επίσης αποκάλυψε οτι ενώ οι προθεσμία για την ρύθμιση και την ανανέωση της ιδιότητας μέλους έληγε στις 20 Οκτωβρίου η διευκρίνηση από το υπουργείο ήρθε εκ των υστέρων στις 24 Οκτωβρίου .Οπότε αδικως κατηγορείται ο κ Κοτσαμπασίδης .Κλείνοντας ο κ Ελιόγλου κάλεσε και τις δύο πλευρές να ρίξουν τους τόνους και να αποφεύγουν τις εντάσεις .

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ 

Οι «εξυπνακισμοί» δεν θα περάσουν στην κάλπη του Επιμελητηρίου Σερρών !

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποσαφηνίσουμε τις θέσεις μας αναφορικά με τις αποφάσεις των ενστάσεων για τις επιμελητηριακές εκλογές, καθώς το τελευταίο 24ωρο γράφηκαν και ειπώθηκαν κάποια πράγματα, που αποσκοπούσαν να πλήξουν εντέχνως την τιμή της παράταξής μας και να δημιουργήσουν επίπλαστες εντυπώσεις.

Ο συνδυασμός «Επιμελείς Σέρρες» είχε εξαρχής αμφισβητήσει τη διαδικασία των «διακανονισμών» και μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή, είχε εγκαίρως και πολλάκις απευθυνθεί στο Διευθυντή του Επιμελητηρίου Σερρών ζητώντας να πληροφορηθεί για τη βασιμότητα και το έγκυρο της διαδικασίας. Με χαρακτηριστική καθυστέρηση και με εμφανή την έλλειψη διάθεσης για συνεργασία και ενημέρωση, εν τέλει λάβαμε την απάντηση ότι οι «διακανονισμοί» θα επιτρέπονταν και μάλιστα με ύψος ποσού τα δέκα (10) ευρώ. Οπότε, κι εμείς ακολουθήσαμε και υπακούσαμε στην διαμορφωθείσα κατάσταση και τίποτα περισσότερο.

Εντούτοις και βάσει όλων των παραπάνω, τόσο ο Νομικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Σερρών (που τυγχάνει να είναι και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας) Παναγιώτης Σπυρόπουλος, όσο και ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Σερρών ουδέποτε μας ενημέρωσαν για τη διευκρινιστική εξέλιξη που ήρθε από το αρμόδιο Υπουργείο και η οποία σαφώς δεν προέβλεπε «διακανονισμό» των δέκα (10) ευρώ.

Αυτός είναι και ο λόγος που απορρίφθηκαν από τη διαδικασία αρκετά άτομα του δικού μας συνδυασμού και όχι της άλλης πλευράς, από την οποία πάντως επίσης υπήρξαν τρεις (3) υποψήφιοι που απορρίφθηκαν.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό σε όλους, η άλλη πλευρά κατέφυγε μέσω των Π. Σπυρόπουλου και Δ/ντή Επιμελητηρίου Σερρών σε «εξυπνακισμούς» και «κουτοπόνηρες τακτικές» θέλοντας έτσι να πλήξει το δικό μας συνδυασμό και ταυτόχρονα να αποκομίσει η ίδια οφέλη στον αριθμό των υποψηφίων.

Είναι πράγματι λυπηρή και συνάμα προκλητική η όλη τους στάση. Την ίδια ώρα, η όλη τους συμπεριφορά είναι και άκρως δηλωτική του τρόπου με τον οποίο έχουν μάθει να δρουν, να λειτουργούν και να διοικούν. Άναρχα, δίχως πρόγραμμα, χωρίς ενημέρωση και δημοκρατία.

Κύριοι, έφτασε η ώρα να «εμπεδώσετε» αυτό που η ίδια η Πολιτεία προέβλεψε (ήδη από το 1914) ότι δηλαδή το Επιμελητήριο είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και όχι η προσωπική επιχείρηση ή το μαγαζί σας. Λειτουργήσατε μεροληπτικά, ορθώσατε τοίχο στην ενημέρωσή μας, μολονότι είχατε και γενικώς έχετε ως υποχρέωση την αντικειμενικότητα και την ανεμπόδιστη πρόσβαση στην πληροφόρηση όλων .

Είστε αξιολύπητοι…

Η ώρα της κάλπης έρχεται και η ιστορία θα σας ξεπεράσει.
Βασίλης Καλαϊτζίδης

Επικεφαλής συνδυασμού «Επιμελείς Σέρρες»
Υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top