Εκτός Σιδηροδρομικής Εγνατίας ο Ν Σερρών

treno-egnatia.jpg

Στις Σέρρες μπορεί να συνεχίζουν να συσκέπτονται και να βγάζουν και δελτία τύπου οτι γίνεται αγώνας για ένταξη του Ν Σερρών στην νέα Σιδηροδρομική Εγνατία . Αυτά είναι καλά για <<εσωτερική κατανάλωση >> γιατί εκτός νομού η είδηση που επαναβεβαιώνεται είναι οτι έχουμε μείνει εκτός από την αρχή. Δεν πειράζει όμως εμείς τουλάχιστον στο τέλος θα μείνουμε με την ικανοποίηση οτι αγωνιστήκαμε .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επιμένει η κυβέρνηση στον αρχικό της σχεδιασμό να γίνει η χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας από την Καβάλα, παρά τις αντιδράσεις των Σερρών, επειδή δεν γίνεται να μην έχουμε σύνδεση με ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας, όταν ήδη έχουμε προγραμματίσει να γίνει στην περιοχή και εμπορευματικό κέντρο». Αυτά είπε μιλώντας στην Καβάλα ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. Είναι γνωστό, ότι η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρία Κόλλια, που εκλέγεται βουλευτής στις Σέρρες, έχει κάνει πρόταση η Σιδηροδρομική Εγνατία να περάσει από τη Δράμα και από τις Σέρρες κι όχι από την Καβάλα.

Προφανώς η υφυπουργός θέλησε να προστατεύσει τα στενά συμφέροντα της περιφέρειας στην οποία εκλέγεται, για προφανείς λόγους, αν και η ίδια δεν πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει η χάραξη, όπως υποστήριξε ο Χρ. Σπίρτζης, δηλώνοντας ότι «δεν έχει αντίρρηση η κ. Κόλλια και ότι πρόκειται για μια πρόταση που έχει κάνει στην Βουλή και πιθανόν να την κάνει και στο Υπουργείο». Άλλωστε, προσθέτουμε εμείς, η Σιδηροδρομική Εγνατία θα δημιουργηθεί για να συντομευτούν οι αποστάσεις και να εξυπηρετούνται οι μεταφορές, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει αν παραληφθεί η Καβάλα και το εμπορικό της λιμάνι, αλλά και οι μεταφορές από και προς την Αλεξανδρούπολη καθυστερούν περισσότερο για να γίνει το χατίρι της κ. Κόλλια, των Σερρών και της Δράμας. Αλλιώς γιατί η Ε.Ε. να χρηματοδοτήσει ένα τόσο μεγάλο έργο;;;

Συντάκτης: Γιώργος Γανίτης 

Πηγή: k-tipos.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com