Εμπορικός Σύλλογος Σερρών: Συμμετοχή στην ημερίδα για την Δυναμική των Οικογενειακών και παραδοσιακών επιχειρήσεων

67e5d6c6.jpg

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 στη Θεσσαλονίκη στο Ξενοδοχείο ΜΑΚΕDONIA PALACE η ακροαματική διαδικασία από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή( Ε.Ο.Κ.Ε.)  σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορίου, Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης( ΟΕΠΕΚΑΜΘ)  και τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, με θέμα «Η Δυναμική των Οικογενειακών και παραδοσιακών επιχειρήσεων στην ενίσχυση της Ανάπτυξης και της Οικονομικής Μεγέθυνσης στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια», , στην οποία ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης ήταν κεντρικός ομιλητής.

Ο εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ στις Βρυξέλες κ Δημητριάδης Δημήτριος ως εισηγητής  παρουσίασε το σχέδιο γνωμοδότησης με θέμα : «  το δυναμικό των οικογενειακών και των παραδοσιακών επιχειρήσεων για ώθηση της ανάπτυξης και της οικονομικής μεγέθυνσης στις περιφέρειες»  .

Στη δημόσια ακρόαση τοποθετήθηκαν: ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Μπουτάρης, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της ΓΣΕΕ, ο Πρόεδρος ΓΣΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς,  ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Irmfried Schwimann, ο εκπρόσωπος της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Βιοτεχνών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME), η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Σπυράκη, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, η Εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης κ. Lena Andersson Pench, o Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας CREDICOM κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Οικογενειακών Επιχειρήσεων κ. Jesus Casado, η Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αμοιβαίων Εγγυήσεων κ. Katrin Sturm και ο Πρόεδρος του ειδικευμένου τμήματος «Οικονομική και νομισματική ένωση, οικονομική και κοινωνική συνοχή» κ. Joost Van Iersel.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης σημείωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας εθνικών ενώσεων που εκπροσωπούν τις οικογενειακές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, η Ευρώπη έχει περίπου 14 εκατομμύρια οικογενειακές επιχειρήσεις που παρέχουν πάνω από 60 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και παράγουν πάνω από το 70% του ΑΕΠ.

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν Σερρών,  κ Μηλίγκα Κυριακή, παρακολούθησε τις εργασίες της ακροαματικής διαδικασίας και ευχαριστεί τον πρόεδρο της ΟΕΠΕΚΑΜΘ και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κο Παντελή Φιλιππίδη,  για την άψογη διοργάνωση των εργασιών και την εξαιρετική φιλοξενία του.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top