Επιμελητήριο Σερρών .Αίτημα για παράταση της προθεσμίας εγγραφής στο Περιφερειακό Μητρώο Ξυλείας

678Ι.jpg

Έγγραφο προς τους συναρμόδιους υπουργούς  για παράταση της προθεσμίας εγγραφής στο Περιφερειακό Μητρώο Ξυλείας .Απέστειλε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών

Σας κοινοποιούμε το παρακάτω μήνυμα που εστάλη από την Υπηρεσία του Επιμελητηρίου Σερρών στη Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ  ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ CITES (Βλ.συνημμένη ΚΥΑ για το θέμα του Μητρώου Εμπόρων Ξυλείας και συναφών…)
Είχαμε αναφέρει την περίπτωση του Γ.Ε.ΜΗ. (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) , όπου βάσει του Ν. 3419/2005 , έχουν όλες οι επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής που ασκούν εμπορική δραστηριότητα, και απηύθυνα ερώτημα και σκεπτικισμό ως προς το κατά πόσον ελήφθη υπόψη το Γ.Ε.ΜΗ. ως προς την άντληση στοιχείων μέσω της  σύνδεσης των Μητρώων της συνημμένης ΚΥΑ του Υπουργείου σας με το Γ.Ε.ΜΗ.
Επιπροσθέτως θέτουμε υπόψη σας, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε,  αντίστοιχη διαδικασία που ακολουθήθηκε από το ΥΠΑΑΤ, ως προς τη σύνδεση του Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Εφοδίων με το Γ.Ε.ΜΗ. , διαδικασία που πιστεύουμε ότι , αν δεν υπάρχουν ειδικού όροι από τους Κανονισμούς της Ε.Ε., θα μπορούσε να λειτουργήσει ως  Best Practice και για τα προβλεπόμενα στην ΚΥΑ του Υπουργείου σας. (βλ. σχετικό link ΥΠΑΑΤ)
http://www.minagric.gr/index.php/el/component/content/article/129/608-mhtrooemporon.html
ΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟ 3419/2005 ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΊΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΕΘΝΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ, ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΑΥΤΟ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ.

Τέλος και μέχρι να λάβετε υπόψη τα ανωτέρω προς την κατεύθυνση της ύπαρξης ενός και μοναδικού Μητρώου, δηλαδή του Γ.Ε.ΜΗ., από όπου πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αντλούνται και να καταγραφόνται και καταχωρίζονται όλες οι εμπορικές δραστηριότητες, κάτι που απαιτεί ενέργειες και συντονισμό μεταξύ των Υπουργείων δεδομένης της βούλησης που πιστεύουμε ότι υπάρχει ως προς αυτό, ζητάμε παράταση της προθεσμίας εγγραφής στο Περιφερειακό Μητρώο Ξυλείας, τουλάχιστον δύο μηνών για να μην επιβληθούν πρόστιμα στα μέλη μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Μέγκλας

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com