Επιμελητήριο Σερρών : Πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξης

P4265156.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Αναδεικνύω τον τόπο μου μέσω της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης», που διοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (ΚΕ.ΣΥ.Π. Σερρών), το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων και το 4ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Σερρών. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης παρουσιάστηκε η εμπεριστατωμένη εργασία των μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. για την καταγραφή των πόλων τουριστικής έλξης της Π.Ε. Σερρών, σε μία προσπάθεια να διορθώσουν την … αστοχία (!) του Υπουργείου Παιδείας, καθώς από την έκδοση του σχολικού βιβλίου «Γεωγραφία Τουρισμού» του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας απουσιάζει η Π.Ε. Σερρών. Οι μαθητές θεώρησαν … «υπόθεση προσωπική» την ανυπαρξία της Π. Ε. Σερρών από το σχολικό βιβλίο και με την στήριξη των εκπαιδευτικών τους αποφάσισαν να προχωρήσουν στην έκδοση τουριστικού οδηγού που θα καταθέσουν προς αρμόδιο Υπουργείο … «προς γνώσιν και συμμόρφωσιν».Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικά με τους πόλους τουριστικής έλξης που υπογραμμίζουν οι μαθητές στην εργασία τους. 

Ο Ηλίας Κοτρίδης,συγγραφέας- Αντισυνταγματάρχης ε.α., ανέπτυξε το θέμα «Ρούπελ: η ιστορική μνήμη ως όχημα για ένα καλύτερο μέλλον»

Για το «Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης και Οικοτουρισμός» αναφέρθηκε η Χρυσάνθη Ιντζίδου, περιβαλλοντολόγος – υπεύθυνη Κέντρου Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης. 

Η αρχαιολόγος – Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών Πηνελόπη Μάλαμα μίλησε για την «Αρχαία Αμφίπολη στο χθες και το σήμερα»,

 ο Πέτρος Σαμσάρης Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Σερρών, Δρ. Ιστορίας και Αρχαιολογίας αναφέρθηκε στα βυζαντινά μνημεία της πόλης των Σερρών,

 ενώ για το «Σπήλαιο Αλιστράτης: μια εναλλακτική τουριστική πρόταση» μίλησε ο Δρ. Καρτάλης Νικόλαος, Καθηγητής Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του ΑΤΕΙ Κοζάνης-Υπεύθυνος έργου για τη Διοίκηση και Διαχείριση Σπηλαίου Αλιστράτης Α.Ε.

http://www.ert.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top