Εργατικό κέντρο Σερρών :Οργή και θλίψη προκαλεί η μη λειτουργία του εργοστασίου της ΕΒΖ

apid2013-324x160.jpg

Με ανακοίνωση του το ΔΣ του Εργατικού κέντρου Σερρών   αναφέρει Οργή και θλίψη προκαλεί η απόφαση της 20/05/2017 του Δ.Σ. της Ε.Β.Ζ. Α.Ε.  στους εργαζόμενους και στην κοινωνία των Σερρών σύμφωνα με την οποία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Εργοστάσιο Ζάχαρης Σερρών δεν θα λειτουργήσει

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

«Οργή και θλίψη προκαλεί η απόφαση της 20/05/2017 του Δ.Σ. της Ε.Β.Ζ. Α.Ε.  στους εργαζόμενους και στην κοινωνία των Σερρών σύμφωνα με την οποία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Εργοστάσιο Ζάχαρης Σερρών δεν θα λειτουργήσει.

     Η  Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης για πολλά χρόνια κατείχε την πρώτη θέση στον κλάδο τροφίμων της Ελλάδας και ήταν μια από τις μεγαλύτερες ζαχαροβιομηχανίες της Ευρώπης.

  Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Εργοστάσιο βρίσκεται σε εξαιρετική στρατηγική θέση, μόλις 40 χιλιόμετρα από την γείτονα Βουλγαρία και σε συνδυασμό με το γεγονός πως εκεί υπολειτουργεί ένα μόνο ζαχαρουργείο επιβεβαιώνει την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του Εργοστασίου.

    Είναι γνωστό ότι ο Νομός μας κατέχει την προτελευταία θέση στην χώρα μας όσον αφορά το βιοτικό επίπεδο, την ανάπτυξη, την Ανεργία. Αυτή η απόφαση μόνο ένα αποτέλεσμα μπορεί να έχει: Την πλήρη εξαθλίωση και το «σβήσιμο», ουσιαστικά, της περιοχής μας.

       Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλα επιχειρήματα οικονομικής φύσης, που αιτιολογούν την ανάγκη διατήρησης του εργοστασίου, ωστόσο πιστεύουμε ότι εκείνο που προέχει είναι να αντιληφθείτε τη μεγάλη σημασία της λειτουργίας του, καθώς  εξυπηρετούσε και επιβάλλεται να συνεχίσει να εξυπηρετεί την ακριτική περιοχή και τους ανθρώπους της.

  Γι αυτό καλούμε  την Διοίκηση της Εταιρείας αλλά και τον συναρμόδιο Υπουργό Οικονομίας, καθώς  επίσης και τον ίδιο τον  Πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος από το Εργοστάσιο των Σερρών είχε δηλώσει την στήριξη και ενδυνάμωση της βιομηχανίας και τη συνέχισή της για τη διασφάλιση και αύξηση των θέσεων εργασίας, να δώσει λύση ώστε να υπάρχει η βιωσιμότητα   της Εταιρείας με παράλληλη συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας και παραγωγής ζάχαρης».

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com